U10’erne var et mål fra krydskampen

Fyens Stiftstidendes indestævne 2019

Udgivet: 27 december, 2019 Forfatter:

Vores U10-hold leverede igen i år en flot indsats ved Fyens Stiftstidendes indestævne

Klokken 7:30 fredag morgen mødte seks friske 9-årige drenge ind i Odense Idrætspark, til det der på forhånd lignede en svær opgave. Lodtrækningsheldet havde ikke været med vores drenge i år, og de stod til at møde de forsvarende mestre af Fyens Stiftstidendes indestævne fra Marienlyst, TPI som de havde lidt et snævert nederlag til i årets sidste udendørskamp i A-rækken, og Næsbys 2. hold i form af Kroggårdsskolen.

På trods af en samlet bruttotrup på kun ni drenge i denne årgang, har U10’erne i løbet af de seneste år formået at kunne følge med langt hen ad vejen i A-rækken, og man kan vel godt betegne dem som et habilt midterhold med potentiale til mere. Sidste år lykkedes det endda de altid hårdt kæmpende drenge, at kvalificere sig til finalerunden i Fyens Stiftstidendes indestævne for U9-hold. Så det var en flok spændte og forventningsfulde drenge, der varmede op forud for kampene, under skarp ledelse af Valdemar Schousboe, der i dagens anledning assisterede holdets træner, Peter.

Allerede i den første kamp blev drengene presset hårdt af et velspillende Marienlyst-mandskab, der satte sig tungt på kampen. Efter en kaotisk start med flere store chancer til Marienlyst, der røg på træværket eller som blev blokeret på stregen, lykkedes det vores drenge at få lidt ro på kampen. Roen gav dog også Marienlyst mere kontrol over deres spil, og efter at have holdt nullet godt halvvejs ind i de seks minutters varighed af kampen lykkedes det Marienlyst at prikke hul på bylden og komme foran 1-0. Derfra så de sig ikke tilbage, og på trods af godt kamp, og enkelte forsøg mod mål, endte kampen 4-0 i Marienlysts favør.

Kroggårdsskolen trak sig sejersrigt ud af puljens andet opgør med en sejr på 6-1 over TPI, så det var allerede efter første runde klart, at var vores drenge var så godt som presset til at hive en sejr hjem i de resterende to kampe, for at kunne sikre sig 2. pladsen i puljen, og adgang til krydskampene.

Dagens næste opgør stod mod TPI. En tæt kamp, hvor holdets spil begyndte at sprudle lidt mere, og hvor begge hold spillede sig frem til nogle gode chancer, dog uden at disse for alvor førte til fare i nogen af enderne. Med knap ét minut tilbage af kampen, hårdt presset af to modstandere tog Sebastian Lidastein Carlsen chancen fra egen banehalvdel, og sendte bolden mod et udækket mål. Skarpt forfulgt af TPI-spillerne fløj bolden i en fin bue mod mål, og trillede det sidste stykke over stregen. Målet blev kamp afgørende og med 1-0-resultatet samtidig med at Kroggårdsskolen led et nederlag til Marienlyst, var drengene tilbage i kampen om videre avancement.

Efter at begge hold havde tabt til Marienlyst, var der lagt op til en puljefinale om 2. pladsen i det sidste opgør. Kampen startede meget lige ud, med et lille overtag til Tretten. Efter en lille defensiv blunder lykkedes det desværre for Krogsgårdsskolen at bringe sig foran 1-0. Føringen fik rigtigt gang i vores drenge, og der blev hurtigt bragt balance i regnskabet af sidste års målhelt fra krydskampen Anders Bastrup, der elegant udplacerede Kroggårdsskolens bagerste mand på tæt hold. Det uafgjorte resultat var dog ikke nok, hvis holdet skulle sikre samme succes som i 2018 og have chancen for at spille sig i finalerunden. Grundet en bedre målscore til Kroggårdsskolen krævede det en sejr. Kampens sidste minutter bød på flere gode chancer til Tretten, men ind ville bolden ikke. 

Et spændende og intenst Fyens Stiftstidende stævne var desværre overstået for vores drenge i denne omgang. Der blev hentet hæderlige fire point, og på trods af at Kroggårdsskolen havde en betydeligt bedre målscore, så var vi kun ét lille mål fra at gå videre fra puljen.

Nu kan holdet glæde sig til den resterende del af indesæsonen, der blandt andet kommer til at byde på deltagelse i det traditionsrige Dybbøl Cup, hvor der i 2020 fejres 100 året for genforeningen og Dybbøl Idræts Forening, inden udendørssæsonen sparkes igang med træning fra januar og deltagelse i DBU’s vinterbold turnering.


Læs også

En gang blå, altid blå