Børn i B1913

I B1913 er vi en klub for både drenge og piger og vi spiller ikke kun for at vinde, men også for at have det sjovt og at udvikling er første prioritet.

Vi træner og spiller på børnenes præmisser, trænernes ambitioner kommer i anden række.

B1913 – En fodboldklub med hjerte og sjæl

Hos os skal børnene spille fodbold for fodboldens, venskabets, fællesskabets og oplevelsernes skyld. Vi tror på at ved at have fodboldtræning med udgangspunkt i børnenes forudsætninger, og ved at skabe et godt sammenhold, kan vi være med til at danne fremtidens fodboldspillere og samfundsborgere. For os er det vigtigt at det er en positiv oplevelse at komme i klubben for ALLE børn. Derfor træner vi ud fra, at alle børn i årgangen skal have den samme træning, de samme muligheder for at træne, og samtidig have mulighed for at udfordre sig selv, når de er klar til det.

For at kunne skabe det bedste træningsmiljø som muligt for børnene, har vi til enhver tid det rigtige trænings materiale – og går aldrig ned på bolde.

Klavs Skov
Ungdomsformand

Fællesskabet er en vigtig del af børnefodbolden også på tværs af årgangene. Vi sørger derfor for at børnene mødes ved at træne på samme tid og i nærheden af hinanden, og for at der afholdes børnearrangementer, hvor alle børn og søskende i klubben har mulighed for at deltage.

Fra mere til bedre

For at skabe den mest trygge ramme for børnene, og derved give de bedste muligheder for udvikling og trivsel ud fra egne præmisser, har vi fokus på kvalitet frem for kvantitet. Vi går derfra væk fra den klassiske ”det gælder om at have så mange børn som muligt” og over til en ”det gælder om at kunne skabe de bedste vilkår for børnene som muligt” tilgang.

Derfor sætter vi loft på antallet af børn i hver årgang. Udgangspunktet i antallet tager vi i, at det til enhver tid skal være muligt at stille med 2 hold i den givne række, således at det er muligt for børnene både at afprøve sig selv på højt niveau såfremt, at dette giver mening i forhold til deres fodboldfærdigheder og lyst til spillet, eller på et andet niveau såfremt barnets lyst til fodbolden bedre passer til dette.

Forventninger til forældrene

Vi forventer at forældrene er rollemodeller for deres børn i forhold til foreningslivet, og vi ønsker derfor, at man engagerer sig i foreningen på det plan det er muligt. Vi vægter et godt fællesskab forældrene i mellem og ser gerne, at man tager en kop kaffe og en hyggesnak sammen, mens børnene træner eller spiller kamp. I forhold til forældrenes adfærd på sidelinjen ved træning og kamp, forventer vi, at man bakker positivt op om alle børnene også modstanderne og generelt følger DBU´s 10 forældrebud:

  • Mød op til træning og kamp – dit barn sætter pris på det
  • Forhold dig i ro på sidelinjen – lad børnene spille
  • Ophold dig kun langs den ene sidelinje
  • Respekter trænerens beslutninger – vær positiv og støttende

Fællesskabet er en vigtig del af børnefodbolden også på tværs af årgangene. Vi sørger derfor for at børnene mødes ved at træne på samme tid og i nærheden af hinanden, og for at der afholdes børnearrangementer, hvor alle børn og søskende i klubben har mulighed for at deltage.En gang blå, altid blå