Brumbassen flyver stadig

Brumbassen flyver stadig

Udgivet: 20 juni, 2023 Forfatter: Nils Kruse

Forårssæsonen synger på sidste vers og de fleste børnehold og ungdomshold er ved at gå på sommerferie. Det har igen været en sæson med masser af fodbold, udvikling og glade børn i Det Nye Blå fællesskab. Et fællesskab der er vokset uge for uge med nye børn der er kommet til, men også et fællesskab der har gjort en masse læring det seneste halve års tid.

Det er ikke ukendt at vi i B&U afdelingen er vokset meget hurtigt fra at have få børn og enkelte årgange, til nu at have flere halvstore årgange og sammenhæng mellem disse fra børn født 2020 til 2013. Samtidig har vi for første gang i mange år igen ungdomshold i mere end 1 aldersgruppe. Når man vokser på den måde som vi er gjort, er der mange ting man må få styr på henad vejen og mange små lappeløsninger der skal laves for at få tingene til at hænge sammen. For selvom børnene og deres forældre enormt gerne vil være hos os, betyder den hurtige vækst også at der mangler voksne og ungdomsspillere der er gamle nok til at vi kan løfte alle de opgaver, som følger med en klub i vores størrelse. Men vi får det til at lykkes alligevel, og ser stadig glade børn der går hjem fra kamp og træning hver dag. Så vi har lært, at så længe vi gør tingene for børnenes skyld og på deres præmisser, er vi et fællesskab der virker.

En anden læring vi har gjort os, er at Det Nye Blå ikke nødvendigvis matcher alles syn på udvikling og trivsel i et fodboldfællesskab. Enkelte har forladt os for at søge nye udfordringer, men mange flere er kommet til, og brumbassen flyver højere end før, og er samtidig blevet klogere i forhold til hvilke forældretyper der passer ind i hos os.

At vi gør os bemærket rundt omkring i det fynske, har også givet os en del opmærksomhed blandt mange tidligere B1913 folk. Især blandt de der ikke var der og hjalp med genopbygningen, efter kollapset af B&U afdelingen da FC Fyn faldt fra hinanden, er man hurtig til at sammenligne Det Nye Blå med det der var en gang. Her har de mange nye kræfter vi har i B&U afdelingen den dag i dag, dog også efterhånden lært at det at snakke om det der var en gang, ikke gør noget godt for den enorme positive udvikling vi befinder os i. Hvis vi vil fortsætte med at vokse og gøre det på den gode måde, kan vi ikke måle os op mod fortiden, men må se ind i fremtiden.

På trods af at vi har været igennem en smule modvind, og på trods af at vores vinger ikke helt er store nok til at kunne bære vores størrelse, så er vi i den grad flyvende i B&U afdelingen og mon ikke vi snart transformerer os til et fuldt ud bæredygtigt fællesskab. Børnene føler i hvert fald at de er en del af noget godt, og arrangementer som årets fodboldskole der løber af stablen i uge 26 og hvor antallet af deltagende børn er fordoblet i forhold til sidste år eller B1913 Champions Cup der til august samler et sted mellem 3-4000 mennesker på Campusvej, viser at vi er på rette vej.


Læs også

En gang blå, altid blå