2021 året der næsten er gået

Året der gik 2021

Udgivet: 1 november, 2021 Forfatter:

– vi siger tak for en god udesæson

Selv om 2021 ikke er slut endnu, og vi stadig har en halv indesæson foran os, ser vi allerede nu tilbage på et år, der ligesom de seneste mange år har vist stor fremgang for børnefodbolden i klubben. Nogle vil selvfølgelig mene at det er let hentede point på den konto, i og med at børnefodbolden for 6 år siden, var så godt som ikke eksisterende i klubben, og bestemt ikke på dagsordenen for det man ønskede skulle være en universitets- og/eller studenterklub. Vi kan her i 2021 konstatere at klubben er blevet begge dele. Seniorafdelingen er fyldt med studerende på næsten utallige seriehold, og vi har i børneafdelingen med Tordenskjolds soldater og en fast tro på at vores værdisæt og tilgang i det man kan kalde ”Det nye Blå”, udviklet os til at have hold fra U5 til U10, samt vores nu 2 U12 hold, og endda et lille U13 Future indehold.

Som de seneste par år startede vi i foråret en ny årgang i det små med børn fra Smølfeholdet, for efter sommerferien at åbne helt for denne. I 2021 var det årgang 2017´s tur til at begynde med hverdagstræning hos os. Holdet, der træner hver torsdag sammen med årgang 2016, har haft en god start på fodboldlivet i efteråret og er så småt begyndt at se på muligheder for kampe i U5 rækken henover vinteren. Holdet fortsætter med at træne sammen med U6érne indtil sommerferien, og får i foråret 2022 glæde af de årgang 2018 børn fra Smølfeholdet, som har mod på at prøve hverdagstræningen.

Årgang 2016 har som nævnt haft glæde af at træne med 2017érne i efteråret. Årgangen består af en lille flok meget bold glade drenge, der tidligt har prøvet kræfter med 3-mands kampe, og som troligt stiller til hvert af de stævner DBU udbyder. Drengene på holdet har så stor interesse for fodbolden, at legen fylder mindre og mindre til deres træning, og deres drive mod målet, har hos nogle af de andre klubbers trænere givet dem kælenavnet ”Tæskeholdet”. Her er det selvfølgelig vigtigt at understrege, at det ikke er deres spillestil eller opførsel over for børnene fra de andre hold, men udelukkende på deres spilleglæde, der bliver vist ved, at de ikke stopper med at køre på under kampene.

Vores yngste skolebørn er årgang 2015. Her er der igen tale om en solstrålehistorie uden lige. Da vi gik ind i 2021, havde vi 2 drenge i denne årgang. Det ændrede sig dog da Forårs-SFOén startede op i marts. Der skulle ikke meget andet til, end et par gode forældre, der stillede op, og gjorde en ekstra indsats for fællesskabet ved at tage foldere med i skolen og dele dem ud til de nye klassekammerater. Inden vi nåede sommerferien, var årgangens drenge stor nok til at spille kampe i DBU regi. Efter sommerferien voksede holdet yderligere. Her i efteråret har de været afsted til en masse stævner, og når alle ungerne står kampklar, kan de endda stille med 2 hold. Læringskurven er stejl i den her alder, og der bliver pakket en masse på børnene i forhold til at være en del af en holdsport, nye færdigheder med bolden, og hyggen i fællesskabet.

Årgang 2014 var allerede i 2020 en god historie. Her gik vi fra ikke at have noget hold, til at have 10 spillere henover sommerferien. Holdet er fortsat med at vokse i 2021 og der kommer løbende nye drenge til, som nyder godt af fællesskabet og det, at vi aldrig går ned på bolde eller materialer i klubben. Årgangen har stor fokus på legen med bolden og glæden ved spillet samtidig med at hyggen ved siden af træningen også plejes. Der er plads til alle nybegyndere såvel som øvede.

U9érne fra årgang 2013 har i de seneste par år haft en eksplosiv tilgang af spillere. Fra i starten af 2019 til at stå med 2 drenge, stiller årgangen i den kommende inde sæson med 3 hold på 3 forskellige niveauer. De mange bold glade drenge på årgangen er vokset og har rykket sig en masse på banen og med bolden i løbet af 2021. Glæden for spillet er så stor, at de fortsætter udendørstræningen vinteren over samtidig med, at der trænes indenfor. Som med vores andre årgange kommer børnene på holdet mange steder fra i byen, og derfor også fra mange forskellige skoler, men når de træder ind på græsset på Campusvej, har trænerne formået at skabe en ramme omkring bolden og læringen på banen, der giver et fællesskab, som går ud over postnumre og skoleklasser. Årgangen har i løbet af 2021 deltaget i mange DBU stævner og flere pokalstævner, og selvom vi i børnefodbolden ikke kun spiller om medaljer og pokaler, er det dejligt at kunne berette, at alle drengene på alle niveauer i årgangen har fået lov til at gå hjem med pokaler i løbet af året. Og så er det også værd at nævne årgangens ene holds flotte placering i dette års Champions Cup, hvor man spillede sig i A-spillets finale og kun tabte snævert 3-2 til Brøndbys Talenthold.

2021 var også året hvor vi for første gang kunne melde et hold til i årgang 2012. Årgangen træner sammen med U9érne, og har stor gavn af fællesskabet mellem trænerne såvel som med holdkammeraterne fra den yngre årgang. Tilgangen til U10 har været fin, men den er dog ikke helt stor nok endnu, til at vi kan kalde det en bæredygtig og fuldt kampklar årgang. Meeen, som de seneste par år har vist os, skal det nok komme, når vi bare holder fast på ”Det nye Blå” og arbejder frem mod udvikling og fremgang for børnene.

U12érne har igen i år haft et fremragende år både sportsligt men også i forhold til at kunne gå fra 1½ til 2 kampklare hold. Foråret 2021 blev et halvår der gik over alt forventning, på bagkant af en turnering hvor vi ender 8’er tidligere. Vi lagde stærkt ud med en 5-2 sejr mod Tarup/Paarup, på en dag, hvor sneen og kulden stadig havde overtaget på det danske vejr. I de efterfølgende kampe møder vi et par dommere som havde afgørende indflydelse på resultatet og et MG&BK hold som måske burde have været i M-rækken.

Vi slutter dog af med 4 sejre i træk over BBB, OB, Dalum IF og ØB, og med lidt held havde vi vundet puljen. Det var samtidig et halvår hvor spillerne fik sig nogle vigtige erfaringer de kan tage med sig videre, hvor modgang ikke er til at undgå, specielt ikke i fodbold.

Vigtigst af alt var holdts fantastiske tur til OB, hvor det hele gik op i en højere enhed med 7 mål, et hav af skabte chancer, en super velspillet kamp på vores præmisser og ikke mindst en storsejr mod et hold som bukkede sig for den præstation vi lagde for dagen. På deres hjemmeside skrev de efterfølgende i kampreferatet ”Vi blev groft sagt kørt over i 2. Halvleg” – OB.

Efteråret 2021 har været den sæson hvor vi byggede videre på den opadgående udviklingskurve holdet havde været på efter et meget positivt forår, hvor vi sluttede af med et par storsejre mod hhv. ØB, OB og Dalum på 6-1, 7-3 og 6-1. Dette resulterede i en meget flot 2. Plads og snakkede sit tydelige sprog i forhold til de mange ting vi på træningsbanen har arbejdet med og forsøgt at tage med ind til kampene.

I forlængelse af en flot sæson, var det også året hvor Champions Cup vendte tilbage, og hvilken deltagelse vi endte med at have på trods af nogle snævre nederlag i de indledende runder. Men holdet viste en god karakter og med nogle små taktiske justeringer fandt vi melodien igen og vandt 4 kampe i træk. Pludselig stod vi i finalen som skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence, hvor vi desværre blev 2’er, men stor ros til spillerne for at levere de gode præstationer og vise holdånd på trods af lidt modgang.

Nogle af de elementer, som vi har taget med ind i efteråret, er det taktiske aspekt af spillet, hvor vi trænere, i samråd med spillerne, har arbejdet på forskellige muligheder og formationer, som vi kan bruge til kampene mod de forskellige modstandere.

Flere spillere var kommet til, og årgangen begyndte af få vokseværk, hvilke betød, at vi til denne sæson havde mulighed for at stille op i både M-rækken og A-rækken, dermed ville alle spillerne blive udfordret hver eneste uge. Dette åbnede samtidigt for, at vi har kunne ryste gruppen mere sammen og udfordre alle lidt mere end, de havde været vant til tidligere.,

Henover efteråret har det været tydeligt at se gennem flere kampe, at alle har udviklet sig i den rigtige retning, og på trods af svingende resultater i de to turneringsrækker, har spillerne kontinuerligt bygget på, både kollektivt, men også individuelt, hvilke i flere tilfælde har været det der gjorde udfaldet til vores fordel.

Det skal lige med, at vi nu, i M-rækken, spiller lige op med de stærkeste hold, som vi havde det svært ved i forårs og tidlig efterårssæson. Fx kan nævnes at holdet i efteråret har mødt modstandere, hvor deres træner var imponeret over de ændringer, der var sket, så helt ubemærket er vi ikke. B1913 er stadig en klub, som man lægger mærke til, det må vi holde fast i. Nu er det ikke for at fremhæve resultaterne, men de siger generelt noget om spillernes udvikling, det er det, som vi måler på. Om vi taber eller vinder er ikke det vigtige, men mere, at vi kan se fremskridt fra kamp til kamp – ellers ville der nok ikke være en ide i at træne 3 gange om ugen. Men træningsparate drenge, som gerne vil dygtiggøre sig, er det vi bygger på og sådan er situationen pt. 

Sidst men ikke mindst er der alt det ved siden af holdene. Vi fik i 2021 igen holdt en fodboldskole. Selvom det var lidt tungt med deltagelse, gennemførte vi i juni Profodboldskolen med Jonas Borring som Campleder. Det var en fantastisk uge for de drenge der deltog, og der er ingen tvivl om, at de glæder sig til at deltage igen i uge 26 når Profodboldskolen 2022 løber af stablen. B1913 Champions Cup blev også en succes over al forventning. Især i årgang 2010 var der stor interesse for deltagelse i stævnet, og vi måtte derfor udvide antallet af deltagende hold til 40 i stedet for de planlagte 32.

Selvom Champions Cup er et en dags stævne, har det efterhånden fået et så godt omdømme for dets organisering og gennemførsel, at holdene kører til Odense fra Aalborg, København, Hamborg og en masse andre steder i Danmark og Nordtyskland for at deltage. Og når hold som Hamburger SV der deltog i årgang 2013 rækken, AaB der deltog i årgang 2010 og 2011 rækken, samt Brøndby IF der var med i årgang 2010, 2011 og 2013 rækken, alle efter stævnet melder tilbage, at de også deltager næste år, så ved man som foreningsfællesskab næsten ikke bede om et større skulderklap i forhold til at løfte en så stor opgave som et stævne af den kaliber.


Læs også

En gang blå, altid blå