Vi er de største på Fyn

Udgivet: 10 juli, 2023 Forfatter: Nils Kruse

B1913 Champions Cup blev første gang afviklet i 2019 og afvikles i år for 5. gang d. 12. og 13. august. Oprindeligt var stævnet for årgang 2010 drenge om lørdagen og 2011 piger om søndagen, men som det er med så meget andet på Campusvej, gik der vækst i den, og vi har hvert år udvidet med en årgang eller to i takt med at vi selv fik nye årgange til.

I år har det dog taget en smule overhånd med udvidelsen, selvfølgelig på en god måde. Stævnet spænder fra børnerækkerne årgang 2016 og op til 2009érne, så der skal spilles 5-mands, 8-mands og 11-mands på samme tid for første gang. Samtidigt er vi i flere af rækkerne blevet bestormet med tilmeldinger, hvilket vi kan takke det enormt gode omdømme vores stævne har fået ude i det danske land pga. den stærke organisering der er omkring stævnet, hvor ventetiden er kort mellem kampene, der altid er sørget for en høj dommerstandard, og alt handler om fodbold og ikke alt muligt gøgl ved siden af.

For at imødekomme den høje tilmelding har vi set på hvordan vi kan udvide antallet af deltagende hold. Det har vi fundet en model for, men det kan kun lade sig gøre ved at vi bruger hver en kvadratmeter græs der er på anlægget og tilføjer 4 stk. 5-mands baner til de 6 vi bliver spillet på. Det betyder at det fantastiske cricketområde, for første gang bliver en del af stævnet, og med sikkerhed kommer til at skabe en idyllisk ramme for de hold der skal spille kampe der.

Som overskriften siger, vil vi gerne påberåbe os den uofficielle titel som Fyns største udendørsstævne. En titel vi er stolte over at have arbejdet os frem til med over 1700 deltagende spillere fordelt på 170 hold, der den anden weekend af august gæster vores fantastiske anlæg. Og så er vi et stævne hvor holdene gerne kører langt til for at spille fodbold en enkelt dag, og igen i år kan vi glæde os over besøg fra flere nordtyske klubber, hold fra blandt andet KB, BK Frem og B93 fra hovedstadsområdet, EFB, Ribe BK og FC Sydvest fra det vestjyske, Herning KFUM, Horsens FS, og FC Skanderborg fra det midtjyske, og Kolding IF, Haderslev FK og Aabenraa fra det sydjyske.

Hele B&U afdelingen ser frem til en stor weekend, hvor vi vil gøre alt for at leve op til vores omdømme, og for at skabe den absolut bedste ramme for masser af god fodbold for børnene.


Læs også

En gang blå, altid blå