Den svære toer

B1913 vs Fjordager IF 2023

Udgivet: 16 august, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Campusvej Fredag 18. August 18.30 – B1913 vs Fjordager IF.

Dagens modstander fra Fjordager Idrætsforening, blev en realitet i 1972 da de to lokale foreninger, Agedrup og Seden blev enige om at slå garderoberne sammen. Og successen indfandt sig om ikke øjeblikkeligt, så 4 sæsoner senere hed det Fynsserien. Siden er det gået lidt op og lidt ned, som det er tilfældet i alle foreninger. I skribentens hukommelse er Fjordager IF en klub der mest har bevæget sig omkring, Fynsserien, Danmarksserien og Kvalifikationsrækken, en buffer række der var skudt ind i nogle sæsoner mellem DS og FS.

Efter at have været fraværende i DS regi igennem 11 år er klubben nu tilbage. I første turneringskamp blev det til et sent og smalt nederlag 1-2 hjemme til en af rækkens forhåndsfavoritter Marienlyst, der løb med de tre point i overtiden.

Modsat vand vi 1-2 i Hedensted over en anden top 5 favorit, der på flere parametre opruster markant. Set fra forfatteren til disse liniers stol, vandt vi fordi vi var, fokuserede, koncentrerede og taktisk dygtige, måske som et resultat af at kernen på holdet efterhånden har adskillige sæsoner på samme holdkort.

Så må hjemmeholdet vel være favoritter? På ingen måde, som i sidste sæson må man forvente at det bliver en række hvor alle slår alle, og hvor indstillingen på dagen får vægtskålen til at veje din vej. I forhold til lørdagens kamp må vi se bort fra Atli Sigurdsson, der fik et vrid i knæet, ligesom Jonas Bendtzen heller ikke spiller da han så gult to gange, sidste gang på bænken efter at være skiftet ud.

Fodboldverdenen er fyldt med klicheer, en af dem jeg vil tage op fra sætte kassen er: Intet fodboldhold er bedre end sine reserver. Og det må start elleveren og bænken så bevise, hvor David købte øllet. Vel mødt.


Læs også

En gang blå, altid blå