Topholdet kommer på besøg

Optakt B1913 vs Marienlyst

Udgivet: 6 september, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Efter i sidste uge at have krydset klinger med OKS, får vi på lørdag besøg af endnu en oprykningskandidat, Marienlyst, der til fulde har indfriet egne og andres forventninger om topplacering. 4 kampe spillet 12 point og 11-2 i score.

Det er om ikke det store dyr på savannen, så det absolutte førerhold i Danmarksseriens kreds 3, at vi skal forsøge at tage point fra som de første, en spændende opgave, men en svær af slagsen.

Denne signaturs første møde med Boldklubben Marienlyst, min 2. Optræden i den blå trøje, daterer sig tilbage til 1967, hvor vi som miniputter blev transporteret i mini taxier fra Kildemosen til Sandhusvej, hvor Marienlyst havde 2 baner på den tid. Vi klædte om i kælderen i et klubhus, som forekom større end vort på Falen og som jeg senere erfarede var blevet bygget af klubbens egne medlemmer, en imponerende bedrift, som taler sit eget tydelige sprog om sammenhold og klubånd, det var dengang.

Miniput kampen blev vundet af det blå hold med 2 cifret størrelse og signaturen nettede 3 gange fra sin tilbagetrukne plads som centerhalf, 2 hovedstød og et direkte frispark. Da sejren og mine 3 mål blev refereret i hjemmet, vidste mit fædrene ophav ikke hvad ben han skulle stå på, lavede du virkelig 3 mål, åh for resten hvor meget vandt i ?, nå ja ja, men det er da et sted at starte.

Det plejer at være intense og jævnbyrdige opgør vi har med holdet fra Marienlystvej, med enkelte undtagelser, skal vi sige det sådan, ellers er det et måls sejre eller nederlag, der er hverdagen. Favorit er gæsterne så afgjort 4 sejre i træk og meritterne fra sidste sæson i frisk erindring kan det ikke være anderledes. Modsat vil Marienlyst påberåbe sig vores gode stime med nu 8 kampe som ubesejret incl. forårets kampe, og en erfaren  trup der er blevet  endnu bredere.

Hjemmeholdet bliver først sat torsdag efter træning, længe efter deadline på denne klumme. Men et friskt bud vil være start elleveren fra OKS kampen, hvor der i tastende stund kun er spørgsmålstegn ved Emil Bech og Oliver Knudsen, der begge var lidt mærkede at OKS kampen og ikke deltog i mandags træningen.

Hvem der i givet fald skal springe ind og overtage disse trøjer, er op til trænerteamet, der fik yderligere positive problemer først på ugen, hvor Mads Hansen og Fridtjof Rosenbaum stemplede ind igen, suppleret af  21 årige Oscar Elvedahl, der senest har trådt sine støvler til i den norske 3. Divisions klub Skervøy. Omkring Atli Gunnarsson er der det at melde at han træner, men lidt for sig selv så en uge eller to skal man nok regne med siger velinformeret kilde.


Læs også

En gang blå, altid blå