Lad os se muligheder

Udgivet: 26 maj, 2024

Der blev du nok overrasket kære læser, en overskrift der peger fremad og udstråler optimisme efter at B1913 har lidt endnu et nederlag, men lad nu skribenten som en anden mellemleder pege på vore righoldige muligheder for at serve os selv i sikkerhed. 

Kampen lørdag eftermiddag mod Varde IF er vel et foreløbigt lavpunkt på alle spillets parametre, set over hele kampen producerede vi uendeligt få chancer og gennemspillede angreb var en by meget langt væk, hvor der tales et sprog jeg ikke forstår. Skud på mål jo jo, men ud over at ramme målet skal der være saft og kraft i skuddene, hvilket Vardes farverige målmand kunne glæde sig over der ikke var.  

Varde IF har længe været dømt til en ny sæson i Jyllandsserien, men derfor har de på ingen måde virket opgivende i de to kampe vi har haft fornøjelsen. Tværtimod virker det som om de spillemæssigt har lagt på, Deres udsendte noterede sig at Varde forsvaret var dygtige til at spille sig ud af alt pres, ja de insisterede nærmest på det. På et tidspunkt råbte Varde målmanden til sine holdkammerater: ”hold kæft hvor er vi gode”, rigtigt set. 

Varde IF startede kampen bedst og kom i front efter 18 minutters spil, et indlæg fra vor højre side træffer en jyde i hvid bluse og så er vi bagud med en pind. Hjemmeholdet virkede nervøse og famlende og først i det sidste kvarter af halvlegen kom der lidt farve på paletten, en enkelt chance kunne have udlignet, men Stokkes tvær aflevering kommer Vobbe aldrig til og det løber ud i græsset. 

2. halvleg har hjemmeholdet bolden mest på sine fødder, men skaber vel egentligt ikke en eneste chance, på recepten står: lange fremlægninger og høje bolde ind i feltet. Ikke noget der kom bag på gæsterne, der bare ekspederede læderet væk. Også i 2. Halvleg var Varde tættere på 0-2 end vi var på 1-1, en fornemmelse der blev sandhed i overtiden, hvor der naturligt nok blev satset. 

Muligheder: Vi ligger nr. 5 7 point efter 4. Pladsen, et point foran nr. 6 VRI og nr. 7 Aab og tre point foran Dalum IF på 8. Pladsen. Når vi skæver til 3. Division, så vandt Vanløse IF desværre 3-2 i overtiden, hvilket reducerer deres afstand til redning til 5 point, så vor 5. Plads er stadig billet til en DS sæson mere, som det ser ud lige nu, men det kan selvfølgelig ændre sig, læg dertil at sjette pladsen kan komme i spil som en redningsplads hvis, vestholdet vinder kampen om den 3. Opryknings plads mod nr. 2 i østkredsen. Vi har også den bedste score med minus 8, de øvrige hold har minus: 16, 25 og 16, så rank ryggen, på papiret er vi det bedste hold, vis det nu på banen i Aalborg på søndag.  

Af de 5 kampe i rækken i næste runde er der kun tre der har vor interesse, de spilles alle søndag og ud over vor egen mod Aab, er det Ringkøbing-Dalum IF og VRI-TPI.  Kom så tretten !!. 

Søren Tolberg. 


Læs også

En gang blå, altid blå