Vi afgjorde det selv.

Hedensted vs B1913

Udgivet: 18 juni, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Historisk redning fuldbyrdet i Hedensted.

Den redning der for en måned siden, efter nederlaget til OKS, forekom fjern/umulig blev lørdag eftermiddag en realitet med 2-2 i Hedensted. Og det 10. Point i 4 kampe. Ikke lige en disciplin bundhold ekselerer i, men det var det der skulle til for at lave en historisk redning af B1913`s førstehold.

Historisk fordi at det åremål Deres udsendte kan huske tilbage, (1966) er et B1913 førstehold altid rykket ned når vi har været placeret under stregen, ingen redningsaktioner er lykkedes i 1. 2. eller 3. Division, endsige Danmarksserien, det der med 3 sejre og et remis i de sidste 4 kampe og så redning på sidste spilledag har aldrig rigtigt ligget til os, som jeg husker det, indtil nu!

Allerede i kampens første minut fik reporteren dette ubehagelige sug i maven over et meget nærgående Hedensted forsøg, men heldigvis klarede Victor paragrafferne. Livlig start fra begge mandskaber som for den neutrale hundelufter må have været ganske underholdende at skue, måske især fra skygge siden. B1913 forekom i starten at være mere offensive end længe set, især så man gode tiltag i venstre side hvor Hummelgaard, Fridtjof og Lassen så ud til at være i godt spille humør i den tryggende varme.

Med 10 minutter tilbagelagt sender Oliver Knudsen et præcist indlæg ind i panden på Benjamin Lassen, der snitter kuglen i nettet uden chance for Hedensted keeperen. Mål giver appetit på mere, og i den efterfølgende periode var der pæne kombinationer fra det blå hold at beundre. Farligheden manglede heller ikke, så måske et mere af slagsen til at bringe pulsen ned, i Brabrand var stillingen 1-0, så!. De sidste 15 minutter af halvlegen blev mere og mere på hjemmeholdets præmisser og med få minutter igen inden pausen falder udligningen, et tørt fladt langskud stryger ind helt ude ved stolpen, 1-1 ved halv tid.

2. halvleg starter livligt fra begge mandskaber, og med 10 minutter spillet har Benjamin den gyldne mulighed for sine fødder tæt under mål, men ude af balance får han ikke ramt bolden ordentligt og spillet fortsætter.

Midt i en ganske fornuftig B1913 periode, sker katastrofen, værterne bringer sig i front via et fladt skud midt for mål, der falder til hvile ude ved højre stolpe. Så er vi nede når Deres udsendte at tænke, inden dommeren fløjter til 2. Halvlegs drikke pause i den tryggende varme. Daniel Piwodda siger med helt rolig stemmeføring: Ingen panik, der er masser af tid og vi har fat i den lange ende, vi skal nok lave et eller to mål mere.

En ny dimension er kommet ind på det blå hold i 2. Halvleg, David Easter effekten vil reporteren kalde dette indhop, for mage til arbejdsraseri skal man lede længe efter, resten af kampen er på blå fødder. Med et kvarter igen af kampen er Atli Gunnarsson i godt drev på vej mod Hedensted målet, og en af de blå supportere råber: så skyd da for Søren og få sekunder efter er resultatet 2-2.

Inden udligningen har stadion speakeren, vist nok ved en fejl, informeret om 1-1 i Brabrand. Senere forlyder det at nu fører vore venner fra Østerbæksvej med både 2 og 3 mål så nu kan vi blot nyde boldspillet og gæsternes bestræbelser på at rydde bordet og tage hele gevinsten, med de gode kort man står med. Og der er tilløb, specielt fra højre siden flyder det i en lind strøm med gode indspil, der ikke bliver behandlet efter fortjeneste, så vi må ”nøjes” med 2-2, et fornuft oplæg til aftenens fest.

Victor skaber ro omkring sig fra sin plads i målet, han har ikke de store redninger på dagen, men når han råber jeg har, så ved man hvor bolden befinder sig. Campus Air Force, Bech og Skræp afviser de fleste tilnærmelser i luften og på banen, Løjtnantnerne på backerne Knudsen og Hummelgaard fylder begge meget oppe og nede og har vist en brat stigende formkurve. Østergaard og Gunnarsson om dem kan man sige ligesom i den gamle Tuborg reklame: Hvornår smager en Tuborg bedst ?, hver gang, de leverer varen, ligesom Jonas Bendtzen leverer på et højt niveau. I de seneste kampe er der registreret større og større spillelyst/glæde hos de herrer, Stokholm, Rosenbaum og Lassen ( lyder næsten som navnet på et børsnoteret firma), mål og sejrer er god lovlig medicin. Emil Peter afsonede karantæne, så har han også prøvet det, men han har også været en urkraft på de pladser han er blevet sat på oppe eller nede. Gode indhop af Frederik Schousboe og Mygind, i går kom Julio Azevedo ikke på banen, men han er ellers garanti for dynamiske præstationer, ligesom det kan tastes at Marius Göggerle  har leveret i målet de gange der er blevet kaldt.

Arkitekten bag redningen, er efter reporterens mening, Daniel Piwodda, der er blevet ved og ved med at indgyde sine spillere tro på tingene også når matematikken sagde 7-8 point i minus efter ærgerlige nederlag. Så fik han dem rejst op, og aldrig har der været nogen opgivende attituder at skue fra holdet, vi tror på det og spiller for og med hinanden og den blå trøje. Som bisidder har Daniel en  gammel 13 kæmpe Henrik Vingaard, der suger til sig og byder ind når det er påkrævet.

Som spiller kan man huske tilbage på mange forskellige begivenheder i sin karriere. Der er oprykninger, måske er man så heldig at vinde mesterskaber eller pokaltitler, som ungdomsspiller eller senior.

Måske husker man en succes i Fyens Stiftstidendes indestævne eller også kan det være noget helt andet eller 3.

Jeg husker jeres præstation i dette forår, vi bliver i Danmarksserien, jeg har rost jer for at blive stående når modvinden har været hårdest, jeg har fortalt jer igen og igen i er gode nok, vi har mødt en del modgang, men det er her man viser hvad man er gjort af. I er blomsten der svajer kraftigt i vinden, men som aldrig knækker, tillykke med denne enestående præstation.