Nederlag i premieren

Udgivet: 6 august, 2022 Forfatter:

Boldklubben 1913 – Ringkøbing IF 0-3 (0-2)
0-1
Lennard Lauridsen (31.)
0-2 Lennard Lauridsen (38.)
0-3 Mathias Sloth (91.)

Det var ikke uden en vis nervøsitet at Deres udsendte indfandt sig på Campus Road for at følge sæsonens første kamp mod Ringkøbing IF, et hold vi har slået i deres hule men også tabt til flere gange.

De første 25 minutter forekommer ret jævnbyrdige, det vil sige begge hold flytter rundt på læderet uden der opstår de store muligheder af den grund, specielt hjemmeholdet har en ret forsigtig tilgang til spillet. Gæsterne virker mere determinerede, friske og beslutsomme i deres spil , og de er tæt på at tage føringen i det 28. minut, hvor stolpen klarer for Marius Göggerle, der måtte springe til som erstatning for Lucas Schwartz der havde forstuvet fingeren dagen før kamp, og som ellers skulle have vogtet målet for ferierende Victor Vobbe.

Få minutter senere kommer gæsterne i front, da de lykkedes med en lang fremlægning, som bankes ind i krogen uden chance for Marius i målet, der allerede på dette tidspunkt i kampen har haft nogle gode redninger. Hjemmeholdet er lidt i chok og dette chok bliver ikke mindre med 10 minutter til pause hvor Ringkøbing kombinerer sig igennem det blå forsvar, der ser ud til at have klaret skærene da Marius og Troels Skræp i fællesskab får blokeret bolden, men Ringkøbing angriberen er vaks ved havelågen og får nettet til af blafre igen – 0-2 og så skete der heldigvis ikke flere ulykker i den halvleg.

I de sidste 45 minutter kommer det blå hjemmehold mere med i spillet, sådan for alvor, der bliver investeret mere, flere bolde bliver vundet og spillet flyder lidt mere. Nu må læserne ikke tro at rollerne var byttet om fra første halvleg, slet ikke, Ringkøbings dominans var blot ikke så udtalt, og i perioder er der tale om et jævnbyrdigt opgør. B1913 får 3-4 hjørnespark som de største muligheder og Ringkøbing rammer overliggeren sidst i kampen, som ender med en 0-3 scoring til gæsterne der scorer sådan lidt ud af ingenting.

Vi møder et hold som er markant mere turneringsparat end os selv. De løber simpelthen henover os.

Første halvleg går fint indtil den halve time, hvor bliver vi fanget i nogle omstillinger, i anden halvleg er vi så lidt mere dynamiske og bedre på bolden, men der er bare udtalt forskel på forfatningen på de to hold. Lidt ærgerligt at vi ikke kan holde nullet i anden halvleg. Det er ikke synd for os, det begreb findes ikke i fodbold, vi må selv kravle op på hesten igen, og jeg kender dette hold så godt at jeg ved at der kommer en trods reaktion til næste kamp, jeg ser fortrøstningsfuldt fremad.

Daniel Piwodda:
Cheftræner

Mange af hjemmeholdets spillere har trænet begrænset, nogle render endnu rundt i bade tøfler, heriblandt Anders Eling, Victor Vobbe og Jonas Bendtzen mv.  Andre igen stiller op uden at være klar til det der venter,  måske lidt af en forklaring på dagens klare nederlag mod et fodboldhold der bare stod klar i startblokken.


Læs også

En gang blå, altid blå