Fin blå kamp, trods nederlag

Udgivet: 14 august, 2022 Forfatter:

Det blev til et 1-0 nederlag i Hedensted lørdag eftermiddag. Efter premieren og 0-3 nederlaget til Ringkøbing, skulle de blå mænd ligesom finde sig selv og troen på egne evner ud i det ædle boldspil. Lad det være tastet med det samme, vi fik ikke noget med hjem i form af point til tavlen, men vi fik genvunden det gode spil og troen på egne evner.

Kampfakta:
Hedensted IF – Boldklubben 1913 1-0 (1-0)
1-0
 Valdemar Sadrifar (21.)
Advarsler: Mads Østergaard, Mohamad Amin (B.1913), Jeppe Hansen, Daniel Kristoffersen, Valdemar Sadrifar (Hedensted IF)

Det ene point havde nok været det mest rimelige udfald af matchen, men det er der som bekendt ikke noget der hedder, så vi må tage alle de gode ting med fra det østjyske og se fremad.

Starten i Hedensted denne varme august dag var som temperaturen tilskyndede, stille og rolig, der blev trillet stille og roligt rundt, med Hedensted i størst boldbesiddelse. Efter 20 minutter får værterne hjørnespark, der opstår lidt klumpspil i feltet , Daniel Skøtt parerer et skud, men på riposten scorer Hedensted til 1-0.

Efterfølgende er det mere og mere de blå klædte gæster, der driver spillet rundt på den gode bane, som Horsens Kommune har været flinke at anlægge vandings-anlæg i år. Frridtjof er alene igennem, men Hedensted målmanden parerer dygtigt med foden, David Easter er tæt på med et hovedstød, og et par gange vil De Blå gerne have et forsøg fra 11 meter pletten. Amin og Fridtjof er flere gange ved at kombinere sig igennem. Imellem disse blå tiltag er Hedensted også farlige på omstillinger den anden vej.

I pausen noterer Deres udsendte på sin blok:

Efter 1-0 er det B1913 der er på, flot spil, chancer, skud, de blå har fundet sig selv, gode redninger af Skøtt.

Det var ikke til at se at det var tre år siden at Daniel Skøtt sidst havde vogtet det blå bur. En flot genkomst, som følge af at hverken Victor Vobbe, Marius Göggerle eller Lucas Schwartz var til rådighed. 

Anden halvleg er gået en cru ned i tempo, begge hold har muligheder men vi skal hen til de sidste 15 minutter før at kampen rigtig vinder i blå farve. I pausen er Jonas Bendtzen kommet ind, med en atitude, som at denne bane har jeg skøde på, og for øvrigt er bolden også min. Dribler til baglinien og langs baglinien, for at finde en medspiller i scoringsposition, erobrer bolde og sætter kontra angreb i scene. Troels Skræp skubbes frem som target man, men det bliver ved lige ved.

Største mulighed har Emil Peter Jørgensen i det sidste minut af tillægstiden, hvor han med et bedre træf kunne have bragt 1-1 i hus, nu blev det til nederlag nummer to. Det virker altid så tungt når det er de to første i turneringen.

På blokken er noteret at Fridtjof Rosenbaum blev sat godt i scene af Amin og David Easter. Easter med en aldrig svigtende arbejdsindsats og kreativitet i det fremadrettede, Amin vores måske bedste teknikker erobrer bolde på sin egen elegante måde og sætter sine medspillere godt op flere gange, han kan også vel tage en herretackling eller flere, ligesom han har let ved at få gule kort, og af samme grund blev han taget ud, men han bliver bedre og bedre, og var arkitekten bag mange af de gode blå tiltag i første halvleg.

Aldrig svigtende indsatser af Østergaard og Emil Peter Jørgensen samt fejlfri indsats af Skøtt i målet der var blevet hidkaldt i nødens stund.

Ærgerligt at tabe 1-0 på en dødbold. Sammenlignet med sidste uges kamp mod Ringkøbing har vi rykket os 75-80 %. Evnen til at skabe var der, vi får backerne med i det offensive, mere træning betyder flere løb i dybden. Okay de trækker sig måske ved 1-0, men vi gør mange ting rigtigt. Der er mange positive ting at tage med herfra og så ser vi frem mod lokalopgøret på onsdag

Daniel Piwodda
Cheftræner

Læs også

En gang blå, altid blå