Hårdt tilkæmpet remis.

Referat B1913 vs B1909

Udgivet: 15 maj, 2023

Det første der står nedskrevet på blokken fra fredagens lokalopgør mod vore røde venner er: B1909 sidder som forventet mest på spillet, B1913 prøver til med lange fremlægninger, som dog er ved at give pote i en situation, hvor Stokholm mangler et par skridt i at nå læderet.

Gennem hele kampen fremstod gæsterne som det bedste fodboldhold, der havde styr på butikken i alle spillets faser, hvor B1913 havde rigeligt op at gøre med at holde paraderne oppe, så B1909 ikke fik nogen stød ind. Som en typisk udløber af spillets fordeling, er det B1913`s 3. Målmand Marius Göggerle, der på blokken er noteret for sikre indgreb og at han i et par situationer holder os inde i kampen.

Første spilleomgang slutter 0-0, hvis hjemmeholdet skal gøre sig håb om udbytte skal der findes en anden melodi at sætte på partituret.

2. halvleg bliver endnu mere på B1909 præmisser, hjemmeholdet er en måske 2 gange at se foran det røde bur, og hvis de blå angrebs ørne kommer for tæt på, bliver fjerne stille og roligt pillet af dem og spillet vendt. I stedet er det 09èrne der øver sig i positionsspil og skud på mål, som feks i det 54. Minut hvor 09`s Nicolai Frederiksen har bolden på kanten af vor venstre forsvarsside, han sætter en strakt vrist til bolden og styrer den diagonalt ind i det fjerneste hjørne, tæt ved stolpen, utagelig for stakkels Marius i målet 0-1.

Midt i al denne blå modgang, må reporteren også kikke ned i sættekassen og finde rosende ord om B1913 mandskabet, det kræver sine mænd vedholdende at være under pres, og ikke så snart er bolden ekspederet væk, før den kommer retur med adressat ukendt, Campus Air Force med Troels Skræp i spidsen for søger vedholdende, og med held, at holde luftrummet fri for røde baroner, der var næppe en duel han tabte i den kamp, ligesom anfører Emil Bech forsøger at indgyde sine tropper nyt livsmod.

B1909 havde bolden meget, men kom til forholdsvist få af de store chancer, som tidligere noteret , blev clearet af Marius. Og så er der en uskrevet lov om at på et eller andet tidspunkt, så får B1913 deres chance. Det skete med 3 ordinære minutter igen, direkte frispark til B1913 lidt udenfor feltet, B1909 sætter muren op og Benjamin Lassen lægger an til skud. Han får lagt sit skud til venstre for muren og skruet så tilpas meget at bolden kan få de røde netmasker til at blafre, 1-1 og 2 ordinære plus de klassiske 4 minutter tilbage at spille i. Der sker ikke mere i de døende minutter, resultatet er en halv sejr for hjemmeholdet og det modsatte for de røde gæster, det er noget med at få stemplet ind mens tid er.

Det jeg hæfter mig ved er den gode indstilling, vi er under pres det meste af kampen, men får tacklet og headet væk så der ikke sker flere ulykker. Det er det hårde arbejde der skal bære os igennem, og så har vi i dag Marius i målet der redder os et point. Jeg hæfter mig også ved at det er en personlig fejl der bringer 09 i front, sådanne fejl skal vi lægge af os, nu har vi en uge op til OKS kampen hvor vi kan træne struktureret og fokuseret.

Daniel Piwodda
Cheftræner

Forfatter: Søren Tolberg


Læs også

En gang blå, altid blå