Det er nerver alt sammen.

Referat af B1913 vs Otterup

Udgivet: 28 maj, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Store udsving i 4-2 sejr over Otterup.

Fredag aftens vind eller forsvind kamp mod Otterup, blev afviklet under vejrmæssige optimale forhold, sol, 19 grader og vindstille, måske kunne bane 1 trænge til lidt vand, men det er der selvfølgelig råd for.

Begge mandskaber lagde meget forsigtigt fra land, og ville ikke risikere at blotte sig mere end godt var. Efter 20-25 minutters spil er det som om at hjemmeholdet har fået lidt mere styr på nerverne og bolden, som imod B1909 i pokalen er det duoen Knudsen og Bendtzen, der huserer i højre side og skiftevis kommer med indlæg mod midten, et stort aktiv. Men også i modsatte side sker der noget, her er det Frederik Hummelgaard, der har træk i sit spil oppe og nede.

Uret viser 35 minutter spillet da Fridtjof spiller Stokholm fri i dybden, og her svigter den gamle mål tyv ikke, 1-0 til hjemmeholdet.

2. halvleg starter med hjemmeholdet sværmene omkring Otterup målet, og allerede efter 3 minutters spil har Fridtjof et hårdt skud på mål som Otterup keeperen ikke kan holde, Frederik Hummelgaard er over bolden som en lækat og bringer hjemmeholdet på 2-0, som viser sig at være en farlig føring.

Der er ingen grund til at lægge sig ned blot fordi man er bagud med 2 mål, synes ræsonnementet at  være hos Otterup B & IK, og mens B1913 slanger sig på lauerbærne spiller Otterup sig stille og roligt igennem det blå forsvar og får reduceret til 1-2, hvilket nok fremprovokerer lidt gummiben hos hjemmeholdet og grimme tanker hos de blå tifosis.

Begge mandskaber spiller deres chance, på blokken står Stokholm noteret for et par kapable muligheder og Lucas Schwartz for en god fodparade. Vi skal lige have afviklet et hjørnespark i vor højre forsvars side, bolden havner hos en Otterup spiller tæt under mål, der ikke har problemer med heade ind og udligne til 2-2.

På dette tidspunkt af kampen resterer der små 20 minutter at blive spillet og hjemmeholdet skal ganske enkelt vinde, hvilket også kommer til udtryk i den måde der bliver gået til opgaverne. Belønningen kommer efter yderligere en halv snes minutters spil, hjørnespark til os i venstre, som passerer helt over til bagerste stolpe, hvor Mads Østergaard mellem venner og fjender header i mål til forløsende 3-2. Intet er afgjort, B1913 vil så gerne vinde og er i den iver ofte sin egen værste fjende med begynder fejl strøet ud over hele kampen. I overtiden er Søren Kreutzmann kommet på banen, han fik sin debut mod OKS, som indskifter og blev brugt på samme vis imod B1909 i tirsdags. Ved en af hans første boldberøringer er han at finde midt for Otterup målet, han sætter en tør vrist til bolden, som suser ind ved roden af stolpen 4-2 og kun få minutter igen.

Markante indsatser af Frederik Hummelgaard og Mads Østergaard, ikke bare fordi de scorede, men fordi de kampen igennem vandt mange bolde og slap fornuftigt af med den som oftest. På blokken står også et plus ved Stokholm Jensen, der ikke ”bare” er target mand, men også bolderobrer og chanceskaber.

Min første fornemmelse omkring kampen er at vi ser mærkede ud, spiller 3. Kamp indenfor få dage, ligesom Otterup. Vi har mest at spille for og det ender måske med at gøre udslaget. Vi scorer forskellige mål, angriber, back, midtbane og så  en ind skiftet angriber.

Stor ros til Søren der scorer efter meget kort tid på banen. Ved 2-2 ligger vi på vippen til fiasko, men vi formår i samlet flok at rejse os efter den seneste tids tilbageslag, her tænker jeg specielt OKS kampen men også B1909 kampen. Næste kamp er Varde på lørdag, hvor vi skal vinde, men forud har vi en god uge hvor vi kan få lavet struktureret træning.

Nyd sejren og hinandens selskab og så ses vi til træning.

Daniel Piwodda
Cheftræner

Næste eksamens opgave hedder Varde IF ude, ikke et af vore ynglingsfag, men holdet har endnu til gode at overraske positivt ude, så lørdag 3. Juni kl. 15.00 på Varde Stadion viser vi hvad vi kan.


Læs også

En gang blå, altid blå