Nederlag til Horsens FS efter god indsats

Kampreferat B1913 vs Horsens FS

Udgivet: 24 september, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Ligesom man var begyndt at håbe på det ene point mod Horsens , blev der scoret 2 gange inden for de sidste 5 minutter til slutstillingen 1-3, hvilket der set over hele kampen ikke kan indvendes så meget imod. Alligevel synes reporteren at den blå lejr kan tage flere opløftende ting med fra opvisningsbanen.

Hjemmeholdet lagde forsigtigt ud og gjorde ikke så meget offensivt væsen af sig det første kvarter, her var det Emil Bech og CO. der var under pres af et velspillende Horsens hold, så udtalt var presset at Horsens angriberne jagtede de blå forsvarer under deres opbygning af spillet og fik dem til at lave fejl, en periode af kampen hvor vi så tynde ud, og hvor Victor i målet et par gange viste hvorfor han er med på holdet.

Med et kvarter tilbagelagt, finder kampen sin rytme, det samme gør hjemmeholdet, der får mod på mere og mere. Emil Peter er faktisk ret tæt på efter et kvarter, med et kvalificeret hovedstød. Efterfølgende er der 2 hjørnespark til hjemmeholdet, Stokke har et par gode langskud, Mads Østergaard er i ret fri position og i ubalance tæt på at bringe os i front med en placeret inderside.

Med 8 minutter til pause fløjtet bliver der kombineret i front af de blå klædte, som var det en flippermaskine. 6-7 stationer er bolden rundt på i pænt tempo, inden den havner hos en fri Andreas Carlsen, der har forholdsvist let vad at placere bolden i det lange hjørne 1-0. I det sidste kvarter er der tale om en jævnbyrdig kamp, hvor Stokke shiner med mange bolderobringer oppe og nede, ligesom Carlsen lykkes med sin driblinger og tætte indlæg.

De gode takter fortsætter i 2. Halvleg, hvor B1913 maser på for at fordoble føringen, specielt bemærker man et hovedstød fra Emil Peter Jørgensen, der kun bliver reddet fordi Horsens målmanden hiver en redning frem der ligger en del over DS niveau, en scoring her og kampen havde måske faldet anderledes ud, en påstand der er svær at argumentere imod.

Der er nu spillet en klokke time og gæsterne er oftere og oftere på besøg i 13`s felter, forsvaret med en storspillende Emil Bech og Victor i spidsen tackler og griber  det bedste de har lært, men med 20 minutter igen går det galt, tæt under mål bliver bolden spillet på tværs og Horsens bringer balance i tingene.

Med en halv snes minutter igen har Deres udsendte noteret på sin blok: 13 er presset ned og alt for sjældne gæster i HFS enden. Der er tilløb og der bliver også muligheder ved dødboldsituationer, men der kommer alt for lidt aflastning ud af de tiltag, og så er det hjem i hulen og starte forfra. Med få minutter igen mister vi bolden i et opspil og det udnytter Horsens til at bringe sig i front, mod et 13 hold der har givet alt hvad de havde i sig og også lidt mere. I overtiden bliver det 1-3 og hvis ikke kampen var lukket i forvejen, så er den det nu.

Set i lyset af at vi møder et af rækkens bedste fodboldhold, på Marienlyst niveau eller en cry over, er der flere ting man kan glæde sig over i en trup der igen måtte justere på holdkortet. Andreas Carlsen har for alvor meldt sig som både målscorer og chance skaber, Peter Redsted Jensen viste at den gode indsats mod TPI ikke var en enlig svale, Emil Bech dirigerede med sit hold og fik igen og igen  tacklet så vi fortsat turde håbe på udbytte. De sidste 20 minutter af 1. Halvleg og det første kvarter af anden halvleg, synes reporteren at det er hjemmeholdet der er bestemmende, i disse perioder skal vi lave mål nr. 2, der vil tilføre ekstra tro og ilt til de pressede 13 spillere. En god indsats over hele linien, der desværre ikke kastede point af sig. Den gode nyhed er at der på lørdag atter er fodbold på plakaten, det er i Århus hvor Århus Fremad venter  på os kl. 14.00 på Risvangen Stadion, mere om den kamp senere på ugen.


Læs også

En gang blå, altid blå