To forskellige halvlege i Århus

Udgivet: 1 oktober, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Det er sagt og skrevet utallige gange, en fodboldkamp består af to halvlege, a 2×45 minutter. Således var det også da vi mødte Århus Fremad lørdag eftermiddag på Risvangen Stadion, men det var kun i første halvleg at B1913 investerede.

Det er en fornøjelse at gæste Århus Fremads hjemmebane på Hans Egedes Vej 21, for det er omkranset af træer på alle sider, hvilket gør at det visuelt kommer i liga med Høje Bøge og Middelfart Stadion. At banen så også fremstår på bedste vis, gør kun det samlede billede komplet og indbyder i den grad til boldspil.

Der var kun spillet et par minutter før at udeholdet kom bagud, så var vi ligesom i gang, tæt under mål bliver en bold headet ned for fødderne af en Fremad spiller, der ikke tøver 1-0.

De blå kommer sig over chokket og ”spiser” sig stille og roligt ind i kampen. Da det første kvarter er rundet noterer Deres udsendte på sin blok: Fremad midtbanen og defensiven er til at tale med, til gengæld har de et par meget dygtige fløje, specielt den venstre, der  førte sig dygtigt frem gennem hele kampen.

Næste notat hedder: Godt 13 angreb over 3-4 mand, skidt afslutning, og minuttet efter presser 13 angriberne det bagerste Fremad forsvar, med det resultat at Stokke opfanger en målmands pasning og udligner til 1-1. Der er spillet 21 minutter.

Resten af 1. Halvleg viser gæsterne noget af det bedste som reporteren har set længe, angreb på angreb løber i retning af Århus målet  og kun manglende dygtighed og ro hos angriberne forhindrer en føring, men det må vi gøre op med i 2. Halvleg.

Det skal også lige med at Fremad har et forsøg/indlæg der rammer trekantsammenføjningen og springer i spil igen, ligesom Marius har en god redning efter et tørt langskud.

I 2. Halvleg er rollerne byttet lidt om, det er hjemmeholdet der kommer bedst ud og forbliver i den ledende rolle til der mangler et kvarter, udeholdet kan ikke finde takterne fra første halvleg. Anfører Bech må lade sig udskifte efter 55 minutter og overlade bindet til ny ind skiftede Mads Østergaard, det er anklen der stadig plager Bech. Med et kvarter igen kommer hjemmeholdet i front, et følt spark bliver lagt op i hjørnet og lige nu tegner det til at vi må tage tomhændede hjem fra Århus. Lige inden Fremads 2-1 scoring, sværmede  vi ellers om værternes mål, Stokke og Carlsen er få meter fra målstregen, men kan ikke få fyret kanonen af og nu er vi nede med en.

Endnu i det 80. Minut på stadion uret noteres på blokken at Fremad maser på i den blå ende af banen og at vi er sjældne gæster ved Fremads mål. På grund af diverse spil stop bliver der lagt en halv snes minutter til kampen og B1913 satser med en masse indlæg, ikke alle lige præcise, men i det 7-8 overtids minut kommer et højt indlæg, der havner i vores højre angrebsside. Tilsyneladende har Fremad keeperen styr på bolden, men taber den ned for fødderne af Tue Lund, der overrasket sætter foden på så der bliver balance i regnskabet.

På 13 holdet bemærkede Deres udsendte en velspillende David Easter gennem hele kampen, på de pladser han blev sat, ligeledes var der solide indsatser fra Bech, Skræp og Hummelgaard. For at vi har det komplette billede, skal det også lige med at Fremad spillede med 10 mand, de sidste 2-3 minutter af den ordinære tid og de 8-10 minutter der var lagt til.

Vi laver for mange fejl, vort niveau er ikke højt nok i dag, første halvleg er godkendt men anden halvleg er ikke. Det hjælper ikke holdet at pege fingre og mugge, det bliver ingen bedre af. Vi burde være glade for den sene udligning og fejre det som en halv sejr, men sådan læser jeg jer ikke, i er skuffede. Når alt kommer til alt spiller vi en stor 1. Halvleg, mens energien og dampen er oppe. Århus Fremads fællesskab bringer dem tilbage. Men glæd jer nu alligevel over det ene point.

Daniel Piwodda
Cheftræner

Læs også

En gang blå, altid blå