Ude mod tophold og stor klub

Optakt OKS vs B1913

Udgivet: 3 november, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Det er en af sæsonens helt store opgaver der ligger og venter på Østerbæksvej  lørdag 4. November kl. 13.00.

OKS er ikke bare tophold, bedre sent end ikke, men det er også en af Fyns største klubber med hensyn til medlemmer: 1062 lyder tallet fra DBU Fyn pr. 2023, det er adgangsbillet til en suveræn 2. Plads, kun overgået af Dalum IF, der på deres egen ”planet” mønstrer 1373 medlemmer, imponerende tal for begge klubber.

Nr. 3 og 4 er henholdsvis OB og Marienlyst med 845 og 825 medlemmer, i det spil er vi blot nogle gråspurve blandt traner på en 8. Plads med 662 medlemmer.

Da vi mødte OKS tidligere på efteråret var denne skribent inde på at OKS var en klub i stadig fremgang, fra en oprykning fra serie 1 i 2015 til at være særdeles etableret med sit 1. Hold i DS kreds 3, sit 2. Hold i Fynsserien og tredje holdet topper serie 1, det kalder på de helt store tillægsord. Og hvis de på Østerbæksvej går og drømmer om atter at blive en del af Danmarksturneringen, bliver jeg nød til at taste, OKS har alt at have disse drømme- ambitioner i.  At klubben først nu for alvor melder sig ind i top striden må jeg sige har skuffet denne iagttager af det ædle spil i DS Kreds 3, faktisk ventede jeg at det var OKS der toppede kredsen på nuværende tidspunkt og gjorde det samme i Fynsserien, men det kan vel nås endnu.

Vi i B1913 skal skyde brystkasserne frem og møde op med en vilje og spillelyst der tangerer eller overgår de bedste kampe vi har spillet i dette år, ellers kan vi komme i alvorlig efterårs modvind blandt kolonihaverne mod et godt boldspillende OKS hold. Modsat plejer vi at afvikle jævnbyrdige og tætte kampe, der ofte først finder sin vinder til sidst i kampen.

Og hvilke spillere skal så cykle til Østerbæksvej på lørdag? I forhold til Dalum kampen forventes det at Bech og Benjamin er tilbage, Oliver Knudsen er ude, ligesom David Easter ikke forventes at være sin skulder skade kvit, lidt af det samme gælder for Bendtzen der ikke forventes at blive klar i dette kalenderår.


Læs også

En gang blå, altid blå