En kamp der peger fremad

Referat af OKS vs B1913

Udgivet: 6 november, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Kampen starter lidt som forventet, hjemmeholdet spiller rundt med læderet og kommer til et par muligheder, som Vobbe i målet griber som han skal. Straks fra første færd bemærker Deres udsendte nogle meget kapable indgreb fra B1913`s højre back, Christoffer Stryhn, der i Oliver Knudsens fravær yder en flot indsats gennem hele kampen skulle det senere vise sig.

Vi har nu rundet det første kvarter og oksen har ligesom, løbet hornene af sig, hvilket vil sige at B1913 oftere er at skue på værternes banehalvdel. Det kaster dog ikke de store chancer af sig, vi er mere over i pænt kombinations spil og indlæg fra begge fløje, der ikke kaster notater af sig på blokken.

Det gør derimod en stor OKS mulighed i det 38. Minut, som bliver reddet af Victor Vobbe, der tager med hænder. B1913 står fornuftigt i billedet den sidste tredjedel af første halvleg, stærke præstationer af Andreas Carlsen, nu med fysik og nede og erobre bolde, som bliver vekslet til offensive tiltag. Stokholm er i storform og gør stor fyldest som bolderobrer, afdribler og chanceskaber. Også Umar Beriev er meget tydelig i sit spil, der vel ikke er set bedre i denne sæson.

2. halvleg starter med en stor chance til OKS, i ret fri position bliver bolden ekspederet udenom 13 målet, det var tæt på at gå galt. Ellers må det refereres at denne skribent tideligere har været ude med riven og beklaget sig over at de blå klædte havde problemer med at spille sig ud af egen zone, det så man ikke noget til i dag, anført af erfarne og genkomne Emil Bech blev der spillet og driblet rund om de rød hvide OKS`ere og sat angreb i søen.

Med 11 minutter spillet af anden halvleg lægger Stokke en flad aflevering ind foran målet, hvor en netop ind skiftet Benjamin Lassen kan nette til 0-1. Kort efter har Andreas Carlsen en friløber, men bliver tacklet i sidste øjeblik, straffespark råber nogle, men dommeren vinker afværgende. På dette tidspunkt af kampen hvor 60 minutter er tilbagelagt virker det som om at B1913, enten bliver trykket ned eller bliver ramt af den der tanke: vi må hellere passe på den føring vi har og så forsøge med contraer. Spillet veksler frem og tilbage, men mestendels på B1913`s banehalvdel og de sidste 10 minutter meget ensrettet, kun afbrudt af sporadiske nålestiksoperationer i retning af OKS målet. En farlig ting at overlade initiativet til OKS og i det 89. Minut får vi straffen OKS udligner og kampen slutter som vi har prøvet det så ofte i denne sæson uafgjort.

Alligevel må det konstateres at det efterhånden noget rekonstruerede mandskab, lykkedes med at skabe en god kamp mod en dygtig modstander, der ikke fik mulighed for at blomstre, som det før er set fra Østerbæksvej, en kamp der peger i den rigtige retning.

Vi har prøvet det før , flotte 70 minutter og så må vi tage imod en udligning i de sidste minutter. Det er ærgerligt, men vi må også vedgå at de havde nogle store chancer. Vi lægger betydeligt på i forhold til sidste kamp, og vi kan tage herfra med oprejst pande, ok indsats og ellers fremragende over hele linien.

Daniel Piwodda
Cheftræner

Læs også

En gang blå, altid blå