Uafgjort i det vestjyske

Udgivet: 21 april, 2024

Det blev lige så svært som frygtet af bagmanden til disse linier, da vort DS hold lørdag eftermiddag besøgte Varde IF, der oplever en mareridts sæson, efter at have sagt farvel til 14-15 spillere siden sidste sæson.

Siden Ringkøbing kampen for en uge siden sidder Easter over med karantæne, Bech er fortsat skadet, Lassen og målmand Kristoffer er optaget af private årsager. Læg hertil Holt, Carlsen, Atli, Troels og Amin, der alle er ude i kortere eller længere tid her i foråret eller i værste fald først er på holdkortet når skoven falmer trindt om land.

Kampen starter med åben slagudveksling fra begge mandskaber, der havde en fælles modstander i den glatte bane, der indbød til glidende tacklinger og svær boldomgang, som også fik indflydelse på kampens udfald. Begge hold har muligheder, i den lille kategori, men en lille chance kan hurtigt blive stor når det er svært at stå fast. I første halvlegs sidste minut kommer varde foran med 1-0, en indspilning foran det blå mål bliver sendt i mål med en kontrolleret inderside, en ikke ufortjent føring på dette tidspunkt af kampen, hjemmeholdet har haft en  god periode her sidst i halvlegen og spiller med optimisme og humør tabellen til trods.

I anden halvleg kommer der mere snit over udeholdet, tempoet er sat lidt op, kombinationerne glider lidt mere frit på den glatte bane og mulighederne stempler ind. Efter få minutters spil header Mads Østergård i mål på et hjørnespark, en tro kopi af hans mål mod Fjordager i efteråret, han er altid placeret ved bagerste stolpe til netop sådanne muligheder.

Spillet veksler fortsat fra felt til felt, nu med udeholdet ,som værende mest i boldbesiddelse, gæsterne virker lidt mere afklarede med de ting de foretager sig end det meget unge hjemmehold. I denne del af kampen ser vi et par gode redninger af Marius Göggerle i målet, specielt en får de 125 tilskuere til at måbe, et velplaceret skud hentes oppe i krogen. Ingen af holdene er tilfreds med 1-1, så det ene angreb afløser det andet, hvilket for den neutrale iagttager er det bedste at se på. Med 20 minutter igen har Varde forsvaret tilsyneladende styr på spil og bold inde i det lille felt, en forsvarer glider/falder over bolden og Victor Larsen er som en hare over bolden og får den gratis chance ekspederet i mål til 1-2 føring.   

Men opholdet i baronens seng bliver af kort varighed, få minutter senere har Varde frispark, som reddes af Marius i første omgang, men riposten sendes ind i tretten målet af en vågen angriber 2-2 og et kvarter tilbage at spille i. Kampen ud er det hjemmeholdet der mest er i teten, de blå klædte forekommer sjældnere og sjældnere som gæster i Vardes felter og Deres udsendte frygter mere og mere at vi skal forlade vestkysten tomhændede, men 2-2 holder hjem og det kan B1913 vel egentligt være godt tilfredse med, alt taget i betragtning.

Endnu en god kamp af de tre musketerer i defensiven, tilsat flotte individuelle aktioner, Stokkes brystkasse er endestation for mange opspil, Vobbe arbejder ligesom Stryhn, der forekommer meget driftssikker. Fælles for hele holdet skal det dog tastes at det aldrig blev de samme højder spillet nåede som mod 09 og Ringkøbing og så må man bare ty til en gammel talemåde: et point ude er altid godt.

Næste kamp hedder AaB hjemme lørdag 27. April kl. 13.00.

Søren Tolberg


Læs også

En gang blå, altid blå