Det kører for de blå

Udgivet: 14 april, 2024

Lørdag middag stillede Ringkøbing IF op på Campusvej til den første kamp i Kvalifikationsspillet. Den formodet stærkeste modstander vi vil møde i dette forår, bedømt ud fra stillingen Nedenstående signatur har en sund respekt for gæsterne, som vi i nyere tid altid har haft det svært imod, hjemme såvel som ude under de fine Vestjyske forhold.

Men ligesom i sidste uge mod B1909, var det et blå klædt hjemmehold der straks fra start, fortsatte de gode takter, med højt pres af de forreste, gode og tænksomme kombinationer overalt på plænen, sikker defensiv, der forhindrede målmand Kristoffer Madsen i de store optrædender, det blev kun til lidt af en statist rolle, i denne kamp.

På blokken står bogført om de første 45 minutter: alt i alt et godt spillende hjemmehold der dominerer 60-40 og endnu mere med hensyn til chancer, der opstod drypvis straks fra kampens start.

Efter 38 minutter kommer 1-0 føringen, det er atter Hummelgaard der bogføres som målscorer tæt under mål efter lidt skydetelt. Er han for øvrigt ikke bagerste mand, fortæller sin egen lille historie.

På højre fløj sås en tidligere målmand og back, Victor V Larsen gøre rigtig god fyldest fremad og bagudrettet. Der bliver arbejdet hårdt, tungt og vedholdende gennem hele kampen, garnet med indlæg og spilninger ad libitum. Indrømmet tasteren var, skal vi sige forundret over at samme Larsen havde mod på livet ude på banen, hvad skal det nu til, det bruger vi ikke her, ældre herrer har det ikke godt med radikale ændringer, men nu man har vænnet sig til det, er det ikke så ringe endda.

Vi er gået i gang med anden halvleg, der heldigvis fortsætter i samme fure som første, flere store og meget store chancer til hjemmeholdet ser dagens lys, så notaren ikke når at sætte pennen til papiret ( Stokke og Lassen), men de skaber det ofte selv, eller gør en mulighed større. Det er, ja jeg har tastet det før jeg ved det godt, men det er hele holdet der løfter og bærer. Og alligevel kommer der nu nogle undertekster hvor der står – Stryhn, de tre bagerste, arbejdsnarkomanen Easter og lune Stokholm, det ser godt ud.

Sangen om Larsen, får et andet endeligt i denne fodboldkamp end i sangen af samme navn, her er omkvædet, det var allerede godt og nu blev det endnu bedre med en scoring til 2-0 med 12 minutter igen, Eling fladt ind foran hvor Victor nu også er målscorer.

Ringkøbing skal love for sin målmand Simon Brogaard, der forhindrede et større nederlag til Vestjyderne, et par scoringer mere ville have været på sin plads, men vi kan også glæde os over at der bliver produceret så mange chancer. Næste opgave hedder Varde IF ude, en svær opgave, stillingen eller ej, kan vi igen ramme dagens niveau, falder min puls, så tager vi tre point, men undervurderer vi nr. 10 i rækken, så kan alt ske.

Cheftræner Daniel Piwodda: Vi er klart bedre end Ringkøbing IF i dag, vi kunne have vundet 4-0, men det er også positivt at chancerne kommer en gros. Kredit for det arbejde der får chancerne til at opstå. Vi lægger på uge for uge. Klasse alle mand.

Søren Tolberg


Læs også

En gang blå, altid blå