3 kampreferater fra damerne

Udgivet: 18 maj, 2024

Det var en vigtig weekend vi havde i Kristi Himmelfart med først kamp mod Haderslev og senere på weekenden mod Fredericia.  

Kampen mod Haderslev var en lidt ukendt størrelse, da de jo er oprykkere, men er kommet rigtig fint fra land. Det hele forløber også fornuftigt. Vi er rigtig fint med og spillet hænger godt sammen, og vi får tilspillet os en del chancer. Vi skulle nok have bragt os foran, men når det ikke sker, ja så kan det gå galt i den anden ende og det gjorde det desværre. Et indlæg fra højre, passere gennem feltet til en spiller, der bare skal sætte indersiden på, 0-1. Tidligere har vi været rigtig dygtige på standardsituationer og det også en af dem, der bragte os tilbage i kampen. Et frispark i højre side fra Freja, kommer Jose først på og udligningen er en realitet. Kampbilledet fortsætter af et par omgange. Vi producerer chancer, men får dem ikke omsat, vores modstander scorer og vi får udlignet. Igen er det Jose der scorer, denne gang på straffespark til 2-2 og mod kampens slutning kommer Hvid igennem i højre, sætter sin direkte modstander og spiller på tværs til Freja, der fra kanten af feltet sparker den flot op i det lange hjørne med venstrebenet til resultatet 3-3. Vi lykkedes med rigtig mange ting i kampen og det er dybt imponerende at pigerne bliver ved med at kæmpe sig tilbage fra en tabende position og vigtigt med sæsonens første point. 

Melanie blev kåret til kampens spiller. Kampen blev startet med et par ukarakteristiske boldtab, men hun får kæmpet sig op igen og spiller en fantom-kamp. I Ruths fravær er Melanie vokset utrolig meget og har påtaget sig mere ansvar. Hendes defensive arbejde har længe været en spidskompetence og hun får brudt utallige angreb op, men i denne sæson har hun lagt markant mere på sit offensive spil og det er en fornøjelse at følge.  

Herefter var det Fredericia

Fredericia kom på besøg og der havde vi lidt af en oplevelse i det omvendte opgør. Hele 6-0 endte vi med at tabe i en kamp, hvor vores spil imellem forsvar og midtbane fungerede rigtig godt, men udover det var der meget lidt der lykkedes for os. Denne gang følte vi os bedre klædt på, også til at håndtere de dygtige spillere, som Fredericia har på holdkortet. Vi får startet kampen godt, spillet fungerer og vi producerer chancer. Desværre er det igen vores modstander der kommer foran både 0-1 og 0-2. Vi står i en situation, hvor vi lukker lidt for nemme mål ind og har tilsvarende svært ved at score i den anden ende. Så selvom vi egentlig mener at vi er godt spillende og har bedre muligheder, end vores modstander, så falder det ikke helt ud til vores fordel i øjeblikket. Igen viser vi hvor stærke vi er mentalt ved at blive ved med at spille og blive ved med at tro, at vi kan komme tilbage, og det gør vi. Vi får vendt et truende nederlag til uafgjort med 2 scoringer fra Signe i de sidste 10 minutter. Chancerne er der til at vinde, men vi får den ikke smidt ind og som tendensen har været, så gør Fredericia desværre. Dybt inde i overtiden kommer de afsted i en omstilling og selvom Andrea får reddet afslutningen, kommer Fredericia-angriberen først på returen og vundet kampen 2-3. Marginalerne er ikke på vores side, men vi har troen på at det vender og bliver stolpe ind i stedet for stolpe ud. 

Kampens spiller blev Lind. Hun startede rigtig godt i defensiven, og kom efter det i offensiven, hvor hun virkelig var med til at drive bolden frem og spillede en rolle i begge vores mål, men i særdeles i 2-2 målet, hvor hun drev den fra egen banehalvdel og op, så Signe kunne gøre arbejdet færdigt.

Pokalkamp i Kerteminde 

Vi havde trukket NØFF i pokalturneringen og skulle dermed et smut til Kerteminde i midtugen. Det er altid rart med lidt afveksling, både i turnering, men også i modstander. NØFF ligger et par rækker under os, men var egentlig toneangivende i de første 10 minutter, inden vi fandt ud af hvor vi havde hinanden på banen. Der var til denne kamp roteret lidt på pladserne, hvilket også gav lidt startvanskeligheder. Efter de 10 minutter, var det dog overstået. En flot bold fra Metha, splittede forsvaret og fandt Lind i et tilsvarende godt løb og her sparkede hun den sikkert ind til 0-1. Inden der var gået minut havde vi erobret bolden og det hele gentog sig. Metha, Lind og mål. Det var flot og det var effektivt. Igen producerer vi en del chancer, som vi ikke formår at omsætte og vi skal helt ind i anden halvleg, inden vi får lukket kampen. Et hjørnespark fra Cecilie finder Jose, der med hovedet kan bringe os på 0-3. I overtiden lukker og slukker vi, da Jose prikker den forbi målmanden og Cecilie kan sparke den i det tomme mål til slutresultatet 0-4. Det blev en kamp, hvor vi aldrig rigtig kom op i gear, men hvor vi stadig formår at holde målet rent, prøve nogle andre ting af på banen og stadig komme derfra med en sejr, mod et godt kæmpende og spillende NØFF-hold.  

Vi ser nu fremad mod en spændende kamp mod Søhus/Stige 2. pinsedag, hvor vi skal forsøge at fortsætte det gode spil. Det bliver lidt af en gyser mellem 2 hold, hvor der kun er et enkelt point der adskiller holdene. Vi glæder os og er sikker på at vi har hvad der skal til for at sikre os de 3 point. 

Kampens spiller blev Freja. Hun startede lidt uvant på Melas plads, og havde både flere gode aktioner i det offensive og i det defensive. Især i opspillet sammen med Cecilie brillierede hun på sin plads, og det var en fornøjelse at se, hvordan hun holdt fast i bolden og forsøgte at spille de andre gode, ved at give dem lidt tid. 


Læs også

En gang blå, altid blå