3 dage 2 kampe

Udgivet: 6 juni, 2024

Odense Q tog imod os i turneringen og vi vidste på forhånd at det ville blive en svær kamp mod oprykningsfavoritterne. Derfor holdt vi også fast i game-planen om at stå lidt dybere på banen og se om vi kunne holde dem fra at spille centralt. Den del lykkedes vi også rigtig fint med i store dele af kampen. Vi stod godt i kæderne, var klar til at bakke hinanden op og var afklarede i forsvarsspillet. Det havde lidt den konsekvens at vi ikke formåede at holde tilstrækkeligt fast i bolden og det kom derfor til at foregå meget på vores halvdel. Allerede et kvarter inde i kampen blev forholdene endnu sværere. Freja blev ramt uheldigt af en bold og endte med at sprænge trommehinden. Lind måtte derfor på banen tidligere, end det var planlagt.


Det ændrede dog ikke på at OdenseQ ikke kom frem til nævneværdige chancer og vi kunne gå til pausen med 0-0. Endnu en flot defensiv præstation hvor der blev arbejdet stenhårdt i alle spillets facetter.
Vi holdt også fast indtil 20 minutter før tid, hvor OdenseQ fik bragt sig foran efter et hjørnespark. Her fra gik det desværre stærkt og kræfterne slap op. 5-0 endte kampen, hvilket var fair nok, men ikke retvisende i forhold til flotte forsvarsspil.


Kampens spiller blev Andrea, der med flere flotte redninger holdt os inde i kampen, især i 2. halvleg. Hun dominerede flot hendes felt og hjalp hendes holdkammerat, med kommunikation, kampen igennem. Der er lidt af den Andrea vi husker fra sidste sæson.


Tirsdag stod den allerede på pokalkamp. Denne gang gik turen til Oure, hvor vi skulle møde sammenslutningen mellem Oure og Fortuna Svendborg. Hjemmeholdet startede som lyn og torden med et højt pres og et par gode chancer. Efter 10 minutter fandt vi roen i spillet og kunne kombinere os ud af presset. Det gjorde at vi nu blev farlige i den anden ende og helt fortjent kunne vi bringe os foran 0-1 ved Malene Hvid. Presset af en modstander sparkede hun bolden usvigeligt sikkert forbi målmanden. Vi fortsatte med at producere chancer, men manglede den fornødne skarphed og så koster det som bekendt. Oure kom afsted i højre side og afslutning tog en afretning på vejen og snød Andrea i målet, 1-1. Det var også stillingen ved pausen.


Anden halvleg blev en livlig affære med hele 6 mål og en udvisning. Oure kom foran inden Malene scorede på et langskud, hvor hun løftede den hen over keeperen. De scorede og vi blev reduceret til 10 mand, på et tyndt rødt kort, som bestemt kunne være undgået, men sådan skulle det ikke være. Nu var det for alvor op ad bakke, men det klarede pigerne rigtig godt. Spillet fortsatte med at fungere og vi kunne stadig spille os frem til chancer. 2 af dem scorede Metha på. Først vandt hun en løbeduel og nærkamp, inden hun kunne udplacere målmanden og anden gang blev hun spillet flot i dybden af Choko. 3-4 og et mindre mirakel var under opsejling. Desværre var vi generelt for passive i vores defensive dueller og de kunne alt for nemt drible uden om os. Det var lige præcis hvad der skete til 4-4 målet, kort inden slutfløjtet. Det er en skidt vane vi er kommet ind i med at lukke mål ind sent i kampen og det skal vi selvfølgelig arbejde på fremadrettet.


Den forlængede spilletid forløb uden de store chancer og straffesparkskonkurrence var en realitet. Vi vandt lodtrækning og valgte at starte.
Signe scorede til 4-5.
Oure sparkede over målet, Andrea valgte den rigtige side, 4-5.
Metha scorede 4-6.
Andrea redder 4-6.
Lind scorer 4-7.
Andrea redder igen, alle 3 spark i samme side og slutresultat blev 4-7.

Flot comeback af et par omgange under besværlige omstændigheder og fuldt fortjent at vi nu er videre til næste runde.

Kampens spiller blev Malene Hvid, som scorede 2 mål og konstant var en trussel i højre side. Hun skabte et utal af chancer og det var imponerende at se hvordan hun blev ved med at tage de lange løb også i den forlængede spilletid. Flot præstation, hvor hun også defensivt fik hjulpet godt til.

I weekenden får vi besøg af Lyseng. Lyseng spiller rigtig flot fodbold i denne sæson og er fortjent med i toppen af rækken. Vi skal se om vi kan lykkedes med vores defensive arbejde og måske kan hive et vigtigt point med til den lidt for spændende strid i bunden af rækken.


Læs også

En gang blå, altid blå