Bare en af de dage

Udgivet: 17 september, 2024

Det første der noteres på blokken under hjemmekampen mod Hedensted er at udeholdet netop har snittet 13`s overligger, her er der spillet 10 minutter i en meget lige kamp mellem to boldspillende mandskaber.

Begge hold er ”verdensmestre” i at spille bolden rundt, med hårde præcise inderside afleveringer, som bliver suppleret med stikninger i dybden, måske med en lille overvægt i spil til de blå klædte. Og så efter en snes minutters spil står der skydetelt foran Hedensted målet, afsluttendene med at Benjamin får bolden ekspederet i mål, dommeren peger mod midten 1-0 til hjemmeholdet, tror man.

Hedensteds træner Johnny Mølbye protesterer fra sin plads i det tekniske felt, det får dommer Michael Kunath til at løbe ud til sin liniedommer for at høre hans syn på situationen, en liniedommer der ikke har markeret for noget. Hvad der er blevet sagt de to herrer imellem er uvist, men resultatet af det lille udvalgsmøde bliver at der dømmes frispark til Hedensteds målmand, der stadig ligger i græsset og har ondt må man formode. Heldigvis kommer han så småt på højkant og kan fortsætte kampen på egen kraft. Med en indsats der ikke kan sættes en finger på, så stadig 0-0, nu er det så B1913 bænken der protesterer, de får en advarsel træner og assistent, ikke flere omgørelser i dag.

Så stadig 0-0, spillet veksler og kampen er helt åben, hjemmeholdets målmand har en habil dobbelt redning, efter 25 minutter og så ved den halve time kommer Hedensted i front, det er kampens store oplevelse Mathias Kubel, der fra kanten af feltet lægger bolden over i det lange hjørne, et flot mål hvis man har sans for den slags. Det virker efterfølgende til at hjemmeholdet er ved at bage op til en udligning, men en hurtig omstilling fra gæsterne ændrer på de planer, der er vores ven fra før Mathias Kubel der spiller Frederik Andersen fri og så er det 0-2.

Med 3 minutter til pause teen får Hedensted et direkte frispark, som Jeppe Hansen sparker ind i hjørnet, sådan 3 mål på 12 minutter, heldigvis får Troels Skræp reduceret i tillægsminutterne i første halvleg, som ender 1-3 efter en spillemæssig ganske lige forestilling.

Det ligger i den lune sensommerluft at B1913 vil frem og reducere da holdene indfinder sig til de sidste 45 minutter, og der bliver også spillet i retning af Hedensted målet, med hurtige og opfindsomme kombinationer, tilsat vilje til at ændre tingenes tilstand. Det skal dog lige med at gæsterne også har sit at skyde med, blandt andet endnu et forsøg på overliggeren. Kampen finder sin afgørelse med 13 minutter spillet af 2. Halvleg, der bliver dømt straffespark til Hedensted.

Fordi en af de blå har rørt bolden med hånden/armen, ikke sådan at forstå at der er rakt ud efter bolden, læderet er skudt op på hånden/armen og så er reglerne klare så skal dommeren fløjte for straffespark. Alle er enige om at det er en vanvittig regel, men sådan er det. Og det er vor dygtige ven, Mathias Kubel der sætter bolden ind, 1-4.

Det var så det, Hedensted kan det hele, for hjemmeholdet er følelsen nok at det er lige i overkanten med modgang i en kamp. Der spilles videre stadig med opløb i retning af Hedensted målet, men der er ingen kære mor i dag, og da så Hedensted scorer fra distancen ved at ”lægge” bolden op i krogen, bare lige sådan, har man følelsen af at alt hvad Hedensted rører ved bliver til guld denne lørdag i September. Og så skal det lige med at i de døende minutter scorer Hedensted nærmest fra baglinien, skal der være fest så…. 1-6.

Det er lidt svært at bortforklare et 1-6 nederlag, men os der var på Campus og så kampen har en følelse af at det meste af det Hedensted rørte ved var stolpe ind, hvor vi bestemt ikke fik nogen medvind. Man kan diskutere frem til Jul om kampen var faldet anderledes ud hvis vort 1. Mål var blevet anerkendt, modsat må man heller ikke blive slået ud af sådan en kendelse, nu skal vi videre, og der er kamp hjemme på lørdag mod Esbjerg kl. 13.00 punktum