Snart dages det brødre

Kampreferat fra Varde vs B1913

Udgivet: 4 juni, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Et Varde kompleks forsvandt med 2-5 sejr.

Man bliver virkeligt underholdt når B1913 spiller deres kampe i Danmarksserien i disse uger. I fredag var det en 2-0 føring der blev til 2-2 for så at blive til en 4-2 sejr, og lørdag i Varde blev 2-2 til 2-5, og nu er patienten pludselig i stærk bedring i kampen for at redde skindet i bunden, men meget kan endnu gå galt.

Som så ofte før i dette forår var det modstanderen, Varde IF i denne omgang, der havde bolden mest og de blå blusede der var afventende. Til gengæld må man sige at B1913 forstår at få meget ud af lidt, efter 5 minutters spil har gæsterne i modvinden kæmpet sig op i Vardes felt, hvor Fridtjof skyder på mål, skuddet halvklares og Stokholm er over bolden og netter til 0-1.

Efterfølgende fortsætter kampen som startet, frem til det 22. Minut, hvor værterne får tilkendt et frispark, som Vardes nr. 3 Andreas Blåholm sparker direkte ind bag Victor Larsen i målet, flot sparketeknik.

Udligningen giver selvfølgelig Varde lyst til mere, men det blå forsvar, gør det de er sat i verden for, de forsvarer sig. Kort før pausen kommer B1913 på 1-2, da Stokholm dukker op som trold af en æske og scorer sit andet mål i kampen. Glæden er kort, for i 1. Halvlegs overtid kommer Varde tilbage på remis, en scoring der set med blå briller aldrig skulle have været godkendt. Scoringen fremkaldte i 2. Halvleg en trodsreaktion, som skulle være godt brændstof til de blå cylindre.

Fra 2. Halvlegs start er gæsterne lidt mere modige og er rykket lidt mere frem på Vardes enemærker, flere ting lykkes og man fornemmer at måske er der noget at komme efter denne dejlige sommerdag i det vestjyske. I denne periode har Victor en vital redning, som er vigtig når en kamp er på vippen. Med 25 minutter igen vælger B1913 at skifte ud, fra banen går Stokholm og Bendtzen, ind kommer Benjamin Lassen og Frederik Schousboe, og de to sørger i fællesskab for at vi kommer på vinderkurs få minutter senere. Frederik er sluppet igennem i venstre side og lægger bolden ind i hovedet på Benjamin der er placeret ud for fjerneste stolpe, han header i det lange hjørne ind over målmand og ind i nettet 2-3.

Med et kvarter igen kommer der et hårdt fladt indlæg ind foran Varde målet, det passerer målmand og forsvarere, for at havne for fødderne af Emil Peter, der ved første øjekast har en for spids vinkel at skyde fra, men denne lørdag har også Fru Fortuna øje for de blå kvaliteter, bolden passerer gennem benene på Varde backen og ind i det tomme mål, 2-4.

Vi har ikke vundet endnu, en Varde reducering og en samling gummi ben vil blive at skue på den velplejede grønsvær. Udeholdet spiller, naturligvis mere frigjort og med tro på tingene, som sjældent set i dette forsømte forår. Men da Atli Gunnarsson med 5 minutter igen timer sit opspring, helt præcist og header ind over Varde målmanden, tør vi tro på den sejr som er så vigtig.

En helstøbt holdindsats, bliver der ofte citeret fra sådanne kampe, men det er nok den bedste måde at beskrive begivenhederne på. De blå sjæle skal ikke have det for nemt, vi skal trækkes med spilovertag til modstanderen og føringer der bliver hentet, men denne lørdag eftermiddag var det stolpe ind for det blå hold, der så ofte har stået tomhændede tilbage.

De 4 bagerste, anfører Bech, Skræp og sekundanterne på fløjene Knudsen og Hummelgaard, klarer gang på gang at afvise tilnærmelser. På midten arbejder Mads Østergaard og Atli Gunnarsson som små bryggerheste, der begge kompenserer for højde, ved at have et timet opspring som salige Uwe Seeler.

I målet stod atter Hr. Larsen, der ikke havde en af de der store dage med redninger på stribe, det er afvist, inden det kommer så vidt. Men man fornemmer en vis lettelse på holdet over at far er hjemme igen, uden at det skal forstås sådan at vikarerne Marius og Lucas ikke har udfyldt pladsen.

Efter gårsdagens resultater er vi nu et point efter Brabrand og har oparbejdet en noget bedre målscore. På fredag kl. 18.30 har vi Århusianerne hjemme, taber vi slutter vi næstsidst og skal håbe på Marienlyst så vi kan spille en kvalkamp på neutral bane. Spiller vi uafgjort er billedet uændret, så skal vi have uafgjort eller vinde i Hedensted i sidste kamp. Vinder vi er der to point ned til Brabrand, hvilket betyder at vi skal have et point i den sidste for at være helt sikre, hvis og hvis, ses vi til bold på Campusvej fredag kl. 18.30.

Vi kan godt tillade os at være stolte, vi kan selv afgøre vores skæbne i rækken, der har været udfordringer, vi har været irriteret på hinanden, men vi har samlet os og er stået sammen i modgangen. Vi vinder i dag over et af de bedst spillende hold i rækken, på vilje, hårdt arbejde og kammeratskab. Alle er en del af dette om de har spillet eller ej, tillykke med sejren gutter.