Sejr i chancefattigt lokaltopgør

Udgivet: 18 august, 2022 Forfatter:

Kampfakta:
Boldklubben 1913 – OKS

1-0 (0-0)

Mål: 
1-0
 Fridtjof Rosenbaum (45.)
Udvisninger: 
Christian Nygaard, OKS (76.)
Tilskuretal: 
202

Efter to nederlag i streg vil ethvert fodboldhold gerne ændre tingenes tilstand, specielt når vi taler starten af en turnering og der står et rundt nul på kontoen.

En ting er hvad man ønsker, noget andet er hvad man får eller kan tilkæmpe sig. Opgaven onsdag aften hed OKS og gæsterne leverede ihvertfald i kampens indledning et positivt indtryk med bevægelighed og hurtige kombinationer, krydret med den slags folk som man kan fornemme har kvaliteterne til at afgøre fodboldkampe. Så tæt på kom gæsterne heldigvis ikke, i løbet ad de 90 minutter på Campus, men ønsket herom var til at spore i de bolchestribede.

Ikke uventet startede de blåklædte i en afventende rolle og overlod delvist boldomgangen til gæsterne, ikke at hjemmeholdet ikke var i angreb, der var blot længere imellem snapsene i kampens indledning. Snaps er måske ikke lige det man ønsker at indtage i sådan en hede, men så forfriskningerne. Og når det skete var det ofte fra De Herrer Mygind, Amin og Fridtjof, og specielt sidstnævnte er en fryd at skue, den måde han kan hente bolde ned fra førstesals-højde og så efterfølgende sætte en modstander, for så at sætte sine medangribere i scene. Det peger fremad. Det var netop Fridtjof der efter 20 minutters spil var ved at overliste OKS målmanden, men han måtte se sin hæl-afslutning prejle af på den forreste stolpe. I modsatte ende havde OKS et kvalificeret langskud som strejfede overkanten af aluminiummen. 

Spillerne har knapt tørret pause teen af mulen, da Fridtjof endnu engang huserer på kanten, skarpe driblinger efterfulgt af et slangehug så gardinerne blafrer bag den ellers udmærkede og meget verbale OKS keeper. 1-0 til hjemmeholdet!

Som tidligere skrevet: mål ændrer fodboldkampe, man får pludselig gode ben og lyst til at træne smilerynkerne, mens modparten kan blive frustreret og føle at alting går den forkerte vej. Hjemmeholdet var nu oftere i nærheden af OKS målet, ikke forstået sådan at det var under belejring, men det var nu hjemmeholdet som var i teten, og man begyndte at fornemme at gæsterne brugte deres ressourcer en masse andre steder, end omkring det hvide stykke læder. 

Kampens dramatiske højdepunkt indtræder med et lille kvarter igen, hvor en OKS forsvarer angiveligt havde set sig sur på Mohamad Amin, og får direkte rødt for at sparke ham ned, i en situation hvor bolden forlængst havde fundet en anden adressse på fodboldbanen. Mathias Riber kommer ind i stedet for skadede Amin og så må OKS fortsætte med 10 mand på banen. Herfra var det som om at kampens udfald måtte følge spillets logik – og det gjorde det, men Deres udsendte har klart indtrykket af at der er hold i de ønsker vore venner fra Østerbæksvej har om at slutte i toppen.

OKS forsøger at tage initiativet og jagte den udlignende scoring men igen og igen bliver den blå skanse forsvaret med største selvfølgelighed, og på blokken er ikke noteret nogen deciderede muligheder, eller landsholdsredninger af Victor. Modsat lurer værterne på at komme frem til 2-0 scoringen.

Så meget fik det kære publikum dog ikke for pengene, og efter de 95 minutters udveksling, kunne De Blå sætte tre point ind på kontoen.

Vi skal glæde os over at være kommet på tavlen. Det var en ganske jævnbyrdig fodboldkamp, hvor man godt kunne fornemme at den første scoring ville blive afgørende. Vi holder stort set OKS væk fra vores målfelt, og det nærmeste de kom var vel deres langskud i første halvleg, og så et frispark i anden, som Victor dog håndterede. Begge afslutninger udenfor feltet. Stor ros til disciplinen hos de bagerste. Det var en åben kamp, men efter vores scoring fornemmede vi frustrationerne i varmen hos modstanderen, og da det røde kort så kommer, så havde vi kampen hvor vi ville have den. En fin modstander, som nok skal få deres point i denne række

Daniel Piwodda
Cheftræner

Næste kamp er lørdag  20. August kl. 13.30, hvor turen går til Marienlystcenteret.


Læs også

En gang blå, altid blå