En typisk Varde kamp

En typisk Varde kamp

Udgivet: 4 september, 2022 Forfatter:

1-1 lørdag på Campus

Kampfakta:
Boldklubben 1913 – Varde IF 1-1 (0-0)
1-0
 Fridtjof Rosenbaum (81.)
1-1 Selvmål (87.)

Intet nyt under sommersolen, det er blot historien der gentager sig selv. Som vanen tro blev det atter en tæt kamp mod Vestjyderne, som vi alle dage har haft det vanskeligt imod. Uafgjort 1-1 kan der vel ikke indvendes noget imod når man anskuer hele kampen.

Inden lørdagens opgør lå gæsterne på en sidsteplads og værterne på en lun femte plads, måske kunne man have forventet et blåt hold med fremdrift og boldbesiddelse efter tre kampe med point og selvtillid tanket efter lokalopgøret sidste weekend. Det var ikke det man kom til at opleve, specielt i de første 45 minutter var det Varde IF der ville og kunne mest. Generelt virkede det hele noget uengageret og uden betydning for De Blå.  En føring på 0-2 eller 1-3 ville ikke have været helt væk, men netop de manglende scoringer hos gæsterne forklarer måske ganske godt den nuværende placering, mellem felterne har Varde ingen mangler.

Med hensyn til hjemmeholdet er der kun gjort kedelige bemærkninger på blokken for første halvlegs vedkommende, så lad os vende blad og gå til de sidste 45 minutter.

B1913 kom ud med et meget bedre udtryk, som det hedder i kommentator sprog, det hele gled lidt lettere, backerne i begge sider leverede bolde til angriberne og Fridtjof fortsatte med at shine, men nu ville Bendtzen og Stokholm også gøre deres indflydelse gældende, samtidigt fandt midtbanen brugbare løsninger så Østergaard, Easter og Amin stod stærkere i det samlede billede. Nu skal læseren ikke fremmane et indre billede af at det var et vedblivende B1913 angreb mod Vardes mål, slet ikke, gæsterne var også på besøg i den blå hule men ikke med så oplagte muligheder som i første halvleg. Modsat sværmede hjemmeholdet som sensommer bier om Varde målet, som flere gange blev udfordret . Med små 10 minutter igen lægger David Easter et præcist indlæg til Fridtjof, der header læderet utageligt ind bag Vardes målmand og 1-0 til hjemmeholdet.

I de sidste minutter får Varde udlignet. En dribletur ude foran eget felt ender galt, og en sagesløs David Easter forsøger at redde kastanjerne ud af ilden, men ender med at sende bolden i eget net fra kanten af feltet. Ærgerligt, selvfølgelig er det det, men som tidligere tastet set over hele kampen er det i sin orden.

Nu er det anden gang at vi smider sejren i de sidste minutter af en fodboldkamp, og det gør selvfølgelig ondt. Vi mangler overskud i kampens slutfase til at træffe de kloge beslutninger men set over hele kampen, særligt med vores første halvleg in mente. Vi fik sat nogle bedre ting sammen i anden halvleg, men ikke nok til mere end den ene scoring, og så var det fair nok med et point til hver

Daniel Piwodda
Cheftræner

Om en uge er der atter bold på Campusvej. Det er på søndag kl. 13.00 hvor der er besøg fra smilets by i form af Brabrand IF.


Læs også

En gang blå, altid blå