Otterup besejret fredag aften

Udgivet: 17 september, 2022 Forfatter:

Kampfakta:
Boldklubben 1913 – Otterup B&IK 3-2 (1-2)
1-0 Nicklas Stokholm (2.)
1-1 Mads Andersen (41.)
1-2 Søren Lærche (44.)
2-2 Jonas Bendtzen (69.)
3-2 Emil Peter Jørgensen (88.)

Advarsler: Nicklas Stokholm (B.1913), Jonas Wind (Otterup B&IK)
Man of the Match: Troels Skræp

Godt begyndt er halvt fuldendt, siger et gammelt mundheld, så med en 1-0 føring efter to minutter hjemme mod Otterup B&IK tegnede alt godt. Det endte også godt, men først skulle de blå fans gennem en rutschebanetur af humørsvingninger.

Efter den tidlige føring var det hjemmeholdet der i en ganske sjælden grad styrede begivenhederne oppe og nede, der var hånd i hanke med hvad Otterup foretog sig for det bestemte de blåklædte i en sådan grad at man bare ventede på at den tidlige føring ville blive udbygget med et mål eller to mere. Kampens første 40 minutter, var De Blås bedste i kampen denne fredag aften. Det lyder til at være lidt for meget af det gode, men ikke hvis man var til stede de første 40 minutter af kampen, for ud over scoringen var der yderligere 3-4 gode tiltag fra de herrer Stokholm og Bendtzen, som var lige ved og næsten. Læg så hertil at hjemmeholdet bestemte alt ude på plænen og havde i den grad taget ejerskab af læderbolden. Nu skal gæsterne fra Otterup B&IK ikke glemmes, efter en ganske tung start fandt nordfynboerne mere og mere ind til sit eget spil og i det 41. minut var de på et sjældent raid ned i de bagerste blå forsvars bastioner, et indlæg, hovedstød og 1-1, stik imod alt hvad Deres udsendte har noteret på sin blok, men sådan er det jo. Fire minutter senere kan man se Otterup sætte et af kampens flotteste angreb i scene, bolden vandrer fra mand til mand som i et flipperspil for at ende i 13’s målnet, sendt ind via et tørt vristspark, ja så er det 1-2, charmen ved fodbold hvis man har sans for den slags, har reporteren åndsnærværelse nok til at notere. 

Efter pauseteen er det Otterup B&IK der kommer bedst ud, ja nærmest lidt forvandlede at skue, for hvor de til at starte med parerede, er det nu de rødblusede der spiller rundt på hjemmeholdets banehalvdel. Et hjemmehold der forekommer lidt forcerede og nervøse i deres boldomgang. Ligesom man frygter for at Otterup B&IK skal lave flere ulykker får Jonas Bendtzen udlignet på en hård flugter i det 68. Minut og kampen er atter helt åben. Begge hold søger sejren og begge hold kan tage sejren, der er muligheder i begge ender, reporteren er ikke utilbøjelig til at taste at Otterup er tættere på end hjemmeholdet. Med to minutter igen er det det blå luftvågen der er gået på vingerne, et højt indlæg heades på tværs af Troels Skræp der overspringer al modstand i feltet og serverer bolden til en fremadstormende Emil Peter Jørgensen, der sætter en vel-timet indersside op i nettaget til en 3-2 scoring, der også viste sig at være sejrsmålet.

Fortjent eller ej, eksisterer ikke i fodbolduniverset, hvem har scoret flest mål er afgørende for de tre points fordeling, derfor kan man godt føle med Otterup B&IK, der kunne have scoret til 1-3 eller 2-3, men ender med at stå tomhændede tilbage med et 3-2 nederlag. 

Indtil weekendens kampe er spillet indtager B1913 en pæn 3. Plads i rækken efter TPI og Marienlyst, der fik deres indbyrdes opgør afgjort på Marienlyst med en udesejr på 0-1 til følge. I kampen mod nedrykning er en top tre placering nok noget af det bedste man kan diske op med, vi fortsætter med at vinde de små marginaler i denne meget lige DS kreds, hvor tingene hurtigt kan ændre sig.

Det er en kamp med store udsving, vi starter godt og har mulighed for at lukke kampen ned allerede i den første halve time, men vi tager så nogle uheldige beslutninger, der bringer Otterup ind i kampen. I den efterfølgende periode kommer gæsterne med en god energi, men vi får vendt kampen igen fordi vi står sammen og vi vil dette her, og så kommer vi frem med attitude i feltet der fortæller at bare vi vil score.

Daniel Piwodda
Cheftræner

Næste kamp er mod TPI på Campus lørdag 24 September kl. 14.00.


Læs også

En gang blå, altid blå