Boldklubben 1913 – Hedensted IF 1-2 (0-2)
0-1 Mirsad Suljic (24.)
0-2 Mikkel Thisgaard (25.)
1-2 Fridtjof Rosenbaum (80.)

Det er ikke alle dage man er lige oplagt på kontoret, så kan man måske gøre sig lidt usynlig og slå op i banen og måske nappe sig en ekstra kop kaffe. Men er man ikke oplagt i sportens verden bliver man straffet.

Det var det der skete for B1913 lørdag eftermiddag mod et veloplagt og dygtigt forberedt hold fra Hedensted IF, der viste flot fodboldspil, kombinationer, bold erobringer og mm præcise spilninger i dybden over store afstande, en fryd at skue hvis man var neutral eller havde Østjyske sympatier at passe.

Hele første halvleg spillede det blå hjemmehold, som om de havde fået 2 forkerte ben ud af sengehalmen, eller måske nærmere slet ikke stået ud af sengen overhovedet. Løbevilligheden var tæt ved ikke-eksisterende, og det var svært at sætte 2-3 spilninger sammen uden at bolden blev stjålet, gæsterne kombinerede stort som det passede dem og havde de grønne fra Hedensted været bare lidt mere kyniske var vi ikke sluppet med at være nede med to paisen.

Målet til 0-1 er efter 23 minutters spil, en Hedensted angriber dribler ind ad 13s baglinie, forbi tre blå forsvarsspillere og lægger bolden over i det lange hjørne. Bolden er dårlig givet op før der pludselig står 0-2, heldigvis sker der ikke flere ulykker, anden halvleg kan kun blive bedre.

Og lad det være tastet straks, det blev bedre, på blokken er noteret efter 65 minutter, de første 20 min. af anden halvleg var 13s bedste periode i kampen: rollerne er delvist byttet om, 13 står stærkere i billedet, store chancer er dog en manco. I de sidste 45 minutter er der tale om et lige opgør mellem to jævnbyrdige hold. Forskellen på de to halvleg er set med reporterens briller at i anden halvleg var der tilført hjemmeholdet mere enggagement, som straks blev vekslet til bolderobringer, løbevillighed, som blev konteret til løb til baglinjen og målskabende afleveringer optimisme, som blev bogført til flere vellykkede dribleture, der bare lige manglede det sidste.

Med 12 minutter igen er det debutanten – Julio Azevedo – (Portugiser der studerer på Universitetet, Han gjorde et meget energisk indtryk og ser ud til at have værktøjerne i orden) der har læderet for sine fødder ude på vor højre angrebs side, han lægger bolden hårdt og fladt ind til Fridtjof Rosenbaum, der ikke tøver, men i samme bevægelse tæmmer bolden, vender sig og sender bolden hårdt forbi en sagesløs Hedensted IF keeper, 1-2 og så får publikum også lige lidt spænding at gå hjem på.

Troels Skræp sendes efter 92 minutter i front for at få noget til at ske i luftrummet, men vi når aldrig at få sendt bolden derind.

Der var også tiltag op til denne manøvre i form af diverse indlæg fra fløjene og bagfra kommende bolde, men noget resultatet kom der ikke ud af anstrengelserne. Det slutter 1-2, hvilket ingen hos hjemmeholdet kan indvende noget fornuftigt imod.

Vi må ikke møde sådan op som vi gjorde i første halvleg, det er ikke okay. Det er det ringeste jeg har været med til i min tid i B1913. Der var ingen bevægelse, ingen løbevillighed, og generelt var det bare utrolig uengageret. Hedensted løb simpelthen henover os på lidt marginal vilje, og uden overhovedet at spille sig ud, førte de komfortabelt 0-2 ved pausen. Det eneste vi kan tage med herfra er at vi vinder anden halvleg 1-0, men formår ikke i tilstrækkelig grad at tilspille os nok chancer til at gøre det spændende.