Overtids-drama i nabokrig

Udgivet: 16 oktober, 2022 Forfatter:

2-2 lørdag eftermiddag på OKSon Park

Kampfakta:
OKS – Boldklubben 1913 2-2 (0-1)
0-1 Benjamin Lassen (7.)
1-1 van Tha Thawng Ni Tong (83.)
2-1 Alexander Mose (92.)
2-2 Nicklas Stokholm (95.)
Advarsler: Mo Amin (B.1913), van Tha Thawng Ni Tong, Emil Skursch (OKS)

”… den opmærksomme følger af DS-bold vil bide mærke i at B.1913 var tæt på et comeback i opgøret mod Hedensted og netop det faktum kendetegner måske Det Blå mandskab meget godt, nemlig at man spiller alle opgør med en ”never die attitude”.

Ovenstående udsagn er referenten ikke forfatter til, men er lånt fra OKS’s udmærkede kampprogram, der uden at vide det i den grad måske kan gøre Storm P`s gamle udsagn til skamme: “Det er svært at spå, specielt om fremtiden”, men lige netop denne lørdag blev spådommen fra kolonihavernes kommando-central ramt lige i øjet.

Nu starter vi med begyndelsen og venter med den dramatiske afslutning, for det blå hold kom godt fra start og fik måske taget værterne lidt på sengen, lidt svært når klokken har passeret 13.00, men alligevel. De Blå var i teten og fik sat nogle fornuftige angreb i søen, som det står i den moderne fodbolds ABC, skal du score når du har momentum. Det gjorde udeholdet så efter syv minutter: Mohamad Amin lader bolden glide et par gange under fodsålen, inden han lægger en præcis centring ind i hovedet på Benjamin Lassen, der siger tak for tilbuddet ved umarkeret at heade bolden i nettet ved bagerste stolpe – 0-1 til De Blå!

Samme Benjamin Lassen tvinger reporteren til at gøre et notat på blokken efter 15 minutter, wingbacken er pludselig sendt alene afsted mod hjemmeholdets mål, og forsøger at snyde keeperen med en skudfinte, men en god redning af den gode og meget verbale OKS målmand Rasmus Lund forhindrer en 0-2 scoring.

Ude på banen veksler spillet frem og tilbage, hjemmeholdet har et par lumske indlæg, men Victor tager sig af luftrummet sammen med Troels Skræp og krigeren Emil Peter Jørgensen.

Da vi runder den halve time troede det kære publikum at der skulle øges til 0-2 på måltavlen, da De Blå i et angreb som nærmest er en tro kopi af føringsmålet centerer en bold helt ind i det lille felt hvor Fridtjof Rosenbaum kommer i et godt løb, men misbruger den ellers flotte centrering.

Få minutter senere er det Mathias Riber som er helt fri til skud fra straffesparks-pletten, men han overplacerer sin afslutning. Et par blå drenge må gå til pause med røde ører, for det var målchancer i direktør-klassen blev misbrugt.

I pausen noterer reporteren på sin blok: I de sidste 20 minutter af første halvleg er OKS kommet bedre med, de begynder at tage ejerskab af læderet med enkelte  løse chancer til følge.

De sidste 45 minutter er ikke sjove at skue, hvis man har blå sympatier, gæsterne har svært ved at sætte noget fornuftigt sammen og mister alt for hurtigt bolden. Modsat OKS der kombinerer let og ubesværet, dog uden at komme til de der store chancer der kræver pen og blæk for at huske det, men mindre kan også gøre det, en personlig fejl, selvmål eller en nedfaldsbold, alle situationer vi har været i dette efterår med store konsekvenser.

Det elektroniske ur viser 83 minutter spillet, B1913 fører stadig med 0-1, måske kan vi gentage sejren fra august, men så dribler Van ThaT. Ni Dum i daglig tale bare – Tong på tværs gennem B.1913’s straffesparksfelt og formår at lægge kuglen over i det lange hjørne 1-1.

Nu er vi gået ind i dommerens 92. minut, og samme spiller som for lidt siden får tacklet sig gennem to blå forsvarsspillere efter et hurtigt hjørnespark, og bolden bliver lagt bagud til Alexander Mose-Johansen, der netter til 2-1 til stor forståelig  jubel blandt OKS publikummet. Man må sige at hjemmeholdets nr. 10, i den grad var kampafgørende da det spidsede til.

Minuttet efter OKS 2-1 scoring er hjemmeholdet tæt på at score i eget net, i stedet går bolden til hjørne, der bliver sparket over i det bageste rum, hvor Troels Skræp stiger til vejrs og header bolden ind til Nicklas Stokholm, der header bolden i en bue over OKS forsvarer og målmand. Hjemmeholdets Emil Skurch gør sit for at forsøge at redde kastanjerne ud af ilden, men De Blå spillere er allerede begyndt at juble da kampens udmærkede dommer Hans-Henrik Høite Hansen kigger mod sin linjevogter som bekræfter scoringen – 2-2!

Og hvis det kære publikum troede at blot fordi der nu var spillet 95 minutter, så kunne vi pulsen ned, så blev vi overraskede på ny. Bolden er kun lige givet op efter scoringen, da den finder vej til Julío Azevedo’s fødder. Han tipper bolden ned bag hjemmeholdets bagkæde og pludselig er Nicklas Stokholm helt alene igennem. Desværre får han ikke kontrol på portugiserens frispilning, som han ellers så ud til blot at kunne ligge forbi den fremadstormende OKS keeper. Det havde måske også været for meget af det gode, men i denne fynske danmarksserie-kreds har vi efterhånden lært at alt kan ske. Det kære fynske fodboldpublikum bliver i hvert fald forkælet gang på gang, uanset hvem man så måtte holde med.

2-2 bliver stående på tavlen, et resultat som begge mandskaber vel godt kan være tilfredse med. OKS har bolden meget i anden halvleg, og virker til at have mere overskud i kampens slutfase.

Modsat burde B.1913 nok have scoret mere end den ene gang i første halvleg og kommer også til nogle muligheder i anden halvleg, men der var godt nok langt mellem at glassene blev fyldt op. OKS har bolden mest, men formår ikke, trods flere kapable driblere i truppen  at komme til nok store chancer og så var B.1913 lige ved at tage de tre point til sidst alligevel. Tju bang, der var nok at holde øje med til sidst.

Vi spiller en rigtig fin første halvleg og kan med rette være skuffede over ikke at have fået 0-2 scoringen, som nok havde ændret kampens præmisser. Ja vi går lidt tilbage på banen i anden halvleg, men bliver også presset derned af et godt spillende OKS hold, som jeg dog føler vi har styr på og vi skaber de muligheder der skal til for at sætte kniven ind den anden vej, men det sker ikke og på små 10 minutter er kampen pludselig vendt på hovedet og vi må derfor være tilfredse med 2-2 alt taget i betragtning. OKS er et rigtig fint hold, som på deres gode dage kan tage point fra alle hold i rækken, og så må man bare anerkende at de i Tong har en spiller som i den grad er kampafgørende for dem.

Daniel Piwodda
Cheftræner

Inden rulleteksterne skal det lige med at det lørdag var 34 år siden at vi sidst rykkede i landets bedste række, ved at vinde 1-2 netop på OKSon Park.

I første halvleg var hjemmeholdet kommet på 1-0 Carsten Truelsen udlignede, men et point var ikke nok, så med 8-10 minutter igen scorede Michael Greve med nr. 13 på ryggen til 1-2, og sendte B.1913 tilbage i landets bedste fodboldrække.

Næste gang vi skal i kamp bliver hjemme på Campus mod Boldklubben Marienlyst, som fredag aften tabte hjemme med 1-2 til B.1909. Kampen afvikles søndag kl. 13:00 på Campus Road.


Læs også

En gang blå, altid blå