Optakt: De Røde kommer på besøg

Udgivet: 27 oktober, 2022 Forfatter:

Lokalopgør lørdag kl. 12:00 på Campus!

Årtiers fodboldkamp, blev det beskrevet som da B.1909 sidste gang var på besøg på Campus Road.

Det var tilbage i april måned, hvor et velspillende B.1909 mandskab satte en ellers komfortabel 0-2 føring over styr, og hvor De Blå’s Emil Peter Jørgensen i femte minuts tillægstid, cementerede det blå comeback med sin 3-2 scoring. Forinden havde tilskuerne fået serveret 95 minutters højdramatisk fodbold, som bla. bød på to røde kort til udeholdet, der på den måde lod kampen glide ud af egne hænder.

Seneste møde mellem de to mandskaber var tilbage i august måned hvor De Blå hentede en 0-2 sejr på Gillestedvej, i en kamp hvor B.1909 misbrugte et straffespark allerede i kampens første minut, og senere (igen) blev reduceret til 10 mand, kort efter Jonas Bendtzens åbningsscoring. Endnu engang kunne De Blå altså køre en sejr hjem i overtal, i en kamp hvor B.1909 ellers spillede pænt med trods de var en mand i undertal.

B.1909 ser i skrivende stund ud til at gentage sidste efterårs formkurve hvor de sluttede året af som Danmarksseriens mest formstærke hold. Efter en tung indledning på sæsonen ser De Røde ud til for alvor at have fundet kampformen, hvor de siden september har hentet sejre mod Varde IF, Brabrand IF, Otterup & Marienlyst, mens det er blevet til uafgjort mod rækkens to tophold Ringkøbing IF og TPI. Det har sendt dem fra bunden af rækken og op i det lune midterfelt, forbi De Blå, og ind på en øjeblikkelig 6. plads i rækken.

Selv kommer vi til kampen med blot et enkelt point i de seneste fem kampe. I forhold til seneste weekends kamp mod Marienlyst kan cheftræner Daniel Piwodda glæde sig over atter at have Mohamad Amin til rådighed da han returnerer fra karantæne, mens Alexander Mygind er vendt retur fra udenlandsrejse.

Der venter os en velspillende og formstærk modstander på lørdag. Jeg har set dem i deres seneste to kampe mod hhv. Marienlyst og TPI hvor de i begge opgør var det klart bedste hold på banen. Særligt i deres seneste kamp mod TPI, kunne de med rette føle sig skuffede over kun at få 2-2. Det er et hold som virker til at være kommet i markant bedre form, sammenlignet med indledningen på sæsonen, og lige nu er de vel et af de bedst spillende hold i rækken, hvis ikke det bedste. Vi har dog historisk set haft et rigtig godt tag på B.1909, og i de fire sæsoner jeg har tilbragt hos De Blå har jeg trods mange opgør, endnu ikke prøvet at tabe til De Røde. Det er selvsagt en statistik jeg gerne vil kunne prale af at have, også efter på lørdag. De kommer helt sikkert for at forsøge at få revanche for de seneste par opgør, men vi ved at vi kan gøre ondt på dem, hvis vi griber tingene rigtigt an, og det er vores ambition for kampen på lørdag

Daniel Piwodda
Cheftræner

Bemærk at kampen er flyttet en time frem efter ønske fra B.1909, så der er kampstart allerede kl. 12:00 på lørdag på Campus Road – vel mødt.


Læs også

En gang blå, altid blå