Mere af samme historie

Udgivet: 30 oktober, 2022 Forfatter:

0-2 nederlag til De Røde

Kampfakta:
Boldklubben 1913 – Boldklubben 1909 0-2 (0-0)
0-1 Mass Sisse (46.)
0-2 Nicolai Frederiksen (65.)
Advarsler: Mass Sisse, Jakob Tonnesen, Burana Saenkham (B.1909)
Tilskuretal: 421

I printavisernes velmagtsdage sagde man ofte ret spydigt, at der ikke var noget nyt at læse, det var bare de samme historier der gentog sig. På samme vis kan man også sige, et stykke ad vejen, at mønsteret fra de sidste kampe gentog sig for B.1913 i lørdagens lokalopgør mod B.1909.

En aldeles jævnbyrdig første halvleg, hvor begge mandskaber skiftedes til at have sine perioder og tilløb til chancer, ikke de store af slagsen, men skud på mål fra fornuftige positioner og hovedstød efter indlæg.

Gæsterne lagde bedst ud, med en tydelig plan om at ramme deres angribere i dybden, men det kneb indledningsvis med at ramme en mand med rød trøje, hertil fik det blå forsvar clearet og sat spillet i gang i modsat retning. Med et kvarter spillet var det oftere at publikum skulle vende ansigterne i retning af B1909 målet hvis de ville følge med i slagets gang. Det trak flere gange op til uvejr omkring B.1909-målet, men de berømte sidste marginaler manglede og spillet løb ud i sandet. Det sidste kvarter af halvlegen, er lidt mere skiftende spil fra side til side og Deres udsendte fornemmede allerede her at den første scoring kunne få stor betydning for magtbalancen i resten af kampen, 0-0 ved teen.

Anden halvleg er kun få sekunder gammel, da en lang fremlægning til B1909s angreb opfanges af Mass Sise, der kan score ret ugeneret, 0-1. Det blå forsvar appelerede forgæves for offside, og det må da også tastes at vor røde ven så ud til at befinde sig mere end et par meters-penge på den kriminelle side, men målet stod ved magt, 0-1. Mål ændrer fodboldkampe og B.1909 har fået endnu mere styr på deres spil og forsøger at lukke kampen tidligt. Igen skal vi et kvarters tid ind i halvlegen inden værterne forsøger at etablere et form for pres på 09 målet, det lykkes aldrig, bevares der er da muligheder i det små, som på en sommerdag hvor holdet er inde i en stime af sejre kan veksles til scoring, men ikke lige i disse uger. Modsat skinner solen på mere end en måde på vore røde venner, der gennem de seneste kampe har vist en fornem fremgang, og lige for øjeblikket regnes blandt DS kendere som et af rækkens bedst spillende mandskaber, at de så også har en skarp klassisk centerforward i form af Nicolai Frederiksen, der i det 66. minut sætter 13 forsvaret i et langt og kompetent løb, chancen ser flere gange ud til at være tabt, men Frederiksen får alligevel skovlet læderet afsted, og mens vi holder vejret passerer den stille ind i det blå net, 0-2.

Hjemmeholdet prøver på reduceringen for at få marginalerne med i de sidste 20 minutter, men det bliver aldrig noget der giver de blå sjæle håb og de røde ditto hjertebanken i frygt for at historien skulle gentage sig. Hertil er B.1909 forsvaret for velorganiseret og forberedt på 13s angribere. De havde læst på godt på lektien siden de to mandskabers sidste møde i september måned. Det slutter 0-2 i B1909s favør, et resultat der ikke skal pilles ved, nu har B.1909 for alvor slået hul til bundregionen, hvor dagens værter for alvor skal kigge nedad, det har vi skullet de sidste uger, men nu begynder det at presse sig på.

Den gode nyhed er at der spilles bold igen om en uge, hvor vi skal til altid svære Varde IF, der længe så ud til at skulle have noget med fra Marienlyst, men endte med at tabe 3-2, så de er heller ikke i baronens seng. Vi ved hvad der venter os, der er kun de elleve på banen der kan ændre tingenes tilstand, suppleret med erfarne direktiver og guiden fra bænken. Holdet besidder større kvaliteter end det der er blevet vist i den seneste periode. Hver enkelt må hanke op i sig selv og ikke vente at det starter med side-kammeraten.


Læs også

En gang blå, altid blå