Gamle autografer

Udgivet: 21 december, 2022 Forfatter:

Midt i November blev der i disse spalter bragt en historie om vor flittigt arbejdende Old Boys bestyrelser, der var i færd med at give vort museum et facelift. Herunder opsætningen af vort Real Madrid skilt med autografer, heriblandt flere Ungarer.

Cremen af de danske medier greb dygtigt historien og vinklede den derhen at det igangværende VM manglede de engang så suveræne Ungarer og deres eminente positionsspil, der i 1953 (Husker vi alle) tilføjede England deres første nederlag på hjemmebane med cifrene 3-6 (2-4). Samt Das Wunder von Bern hvor et nyetableret Vest Tyskland formåede at vinde i VM finalen over de urørlige Ungarer, der ikke havde tabt i 4 år, med 3-2 efter at have været nede med 0-2.

Læg hertil at de de to hold mødtes i den indledende pulje vandt Ungarn 8-3.

Medie omtalen fik Aksel Andersen fra Nyborg til at reagere, for da han som 11. årig i 1961, havde bedt en bekendt af familien, der havde relationer til klubben i Kildemosen, om at videregive sin autograf bog i håbet om at få de berømte Madrid spilleres navnetræk.

Nogen tid efter kampen var Aksels autograf bog retur i færgebyen med samtlige Real Madrid spilleres autografer i, sådan.

Afvigte torsdag var såvel Old Boys bestyrelse, og Aksel Andersen tilstede i museet for dels at sammenligne underskrifterne og for at se om Aksel havde fået dem alle. Status blev at de var der alle, på nær Puskas, men det er der ligesom ikke noget at gøre ved.

Aksel mente at autograferne nok var bedre plaveret på vort museum end i hans autograf bog, hvor de ellers var i flot selskab med blandt andre: Otto Brandenburg, Grethe Sønck og Dorthe Kollo for blot at nævnte nogle af datidens kendisser.

B1913’s Old Boys bestyrelse takker mange gange for dette klenodie, der vil få en central placering i det opdateret museum.


Læs også

En gang blå, altid blå