Endnu et lokalopgør

Dalum vs B1913, Danmarksserien

Udgivet: 22 august, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Fredag d. 25. August kl. 18.30 bliver der fløjtet op til endnu et lokalopgør. Denne gang er det på udebane mod Dalum IF, en klub det er en del sæsoner siden vi sidst er stødt på i turneringen.

Det er atter svært at pege på en decideret favorit, dels er sæsonen meget ny og den historik klubberne har med sig er væsens forskellig. Dalum fik i sidste sæson mange nederlag i 3. Division, store og små mellem hinanden. En erfaring der må have givet holdet en vis erfaring omkring fysik og tempo, som må kunne tages i brug i den lavere række. Holdet har netop vist at de i egen trygge hule kan slå de bedste i rækken, 2 x OKS, i pokalen og turneringen, resultater der har givet løftede øjenbryn rundt omkring i fodboldmiljøet, og det er selvfølgelig noteret hos B1913`s trænerteam. Læg så hertil at hjemmeholdet kan hente sine reserver 2 rækker højere end det er tilfældet for de blå gæster.

Gæsterne har en stamme der har spillet sammen igennem en hel del sæsoner efterhånden og som fandt hinanden i sidste øjeblik i foråret, med 3 sejre og et remis som resultat, hvilket rakte til endnu en DS sæson. Holdet har på bedste vis fulgt op her i efteråret med en sejr i Hedensted og uafgjort mod Fjordager IF, samlet giver det 4 sejre og to uafgjorte i de seneste 6 kampe og læg så hertil at vi nøgternt vurderet nok har fået en lidt bredere bænk.

Alle disse skriverier er kun von hör sagen når spillerne fredag aften løber ind på det hyggelige og velplejede Dalum Stadion, hvem vil det mest og får sat sig igennem i spillets faser, tilfældigheder, personlige fejl og enkeltmandspræstationer er ting trænerne ikke har med når magneterne flyttes rundt på taktiktavlen og som ofte afgør fodboldkampe.

Gæsteholdet kan atter disponere over Oliver Knudsen, men må stadig se bort fra de skadede, Andreas Carlsen og Atli Gunnarsson, den ferierende Benjamin Lassen og Jonas Bendtzen der skal giftes. Der er selvfølgelig andre der står klar i kulissen til at tage deres trøjer over hovedet, en kendsgerning mit fædrene ophav tit og ofte omtalte når De Blå havde mandefald: Det er kun en fordel min dreng, at vi skal have 2. holds spillere med, jo fordi de vil kæmpe bagdelen ud af bukserne for at vise træneren at de er mindst lige så gode eller bedre, det ser vi gang på gang, kan du så forstå det ? jo jo.

Vel mødt på Dalum Stadion fredag 25/8 kl. 18.30.


Læs også

En gang blå, altid blå