Med udsigt til ægte klassiker

B1913 vs B1909

Udgivet: 6 oktober, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Som den sidste kamp i første halvdel af turneringen, skal vi lørdag 7. Oktober kl. 13.00 møde vore gamle venner fra Boldklubben af 1909 på hjemmebane.

Og som sædvanlig kan det forudsiges at der ikke er noget at forudsige, for som en af standard klicheerne lyder: den slags kampe har sit eget liv og ingen favoritter.

Alligevel vil denne signatur pege på vore rød klædte gæster som favorit, efter en hakkende start med et point efter 3 kampe, blev der i de næste 4 kampe mod Hedensted, Fjordager, Dalum og OKS tale om max udbytte og en score på 12-1, typisk B1909 fristes man til at taste. At det så blev til et 1-4 nederlag mod Marienlyst i forgangne weekend, vil jeg ikke lægge så meget i. Som flittig læser af reportagen fra kampen kunne man kun læse det sådan at B1909 havde domineret i hele kampen, lavet et enkel mål og lukket 4 ind af slagsen, de små marginaler var på topholdets side.

Skribentens tidligste erindringer om lokalopgør mod B1909, daterer sig tilbage til 1962-63 en lørdag eftermiddag i Kochsgade hvor min far og Holger ( ikke den Holger men ham med tilnavnet røde) tog mig med til en Fynsseriekamp, hvilket var den øverste række en divisionsklub kunne have sine reserver, Danmarksserien blev først indført i 1965.

Der var mange mennesker til fodbold også betydeligt flere end der kommer på lørdag, måske taler vi 800-1000 mennesker. De fleste var placeret på den ene langside over mod parken og bag det ene mål, længst væk fra klubhuset, 3-5 trin udgjorde det effektive løft så de voksne kunne se bold.  Hvis man var 5-6 år kunne man kun glimtvis se bolden og banen, jeg spurgte om jeg kunne spille bold med nogen af de drenge der løb oppe på grus/slagge banen ?, du bliver her lød svaret, jeg skal ikke rundt i hele kvarteret for at lede efter dig, du bliver bare væk blandt alle de mennesker.  Men ved du hvad du kan, du kan hente to øl til mig og Holger, de penge der bliver til overs kan du købe et stk. chokolade for. Instruktion fulgte om hvor jeg skulle købe øl og ovre ved det store klubhus fandt jeg et udsalg af øl og sodavand. Hvad kan jeg hjælpe dig med unge mand blev der spurgt?, jeg vil gerne bede om 2 øl, nå der er nok en der er blevet tørstig lød svaret, hvortil jeg måtte svare at det var til far og Holger, ja det er godt med dig, her er byttepenge.

Bevæbnet med en øl i hver hånd begav jeg mig retur samme vej jeg var kommet fra og gik og kikkede op efter et par ansigter jeg kendte, men kunne ikke finde nogen. Hvad nu hvis jeg var blevet væk, så skulle jeg nok på børnehjem var de tanker der fyldte og tårerne trængte sig på. Hvad græder du for lille ven spurgte en venlig mand, jeg kan ikke finde min far, ved du hvem din far er, blev der spurgt, de omkringstående grinede. Og så blev den lille dreng med en øl i hver hånd løftet op så jeg kunne blive genforenet med far og Holger.

På lørdag forventer denne signatur et dominerende udehold, der straks fra start vil stemple ind og holde bolden i egne rækker, som det oftest har været tilfældet igennem de årtier de to klubber har krydset klinger og hvor jeg har være til stede. Nøglen til hjemme succes ligger i at få spoleret B1909`s kombinationsspil og stækket deres stærke angribere, meget let at taste med to pegefingre, men svært at udføre. Modsat skal hjemmeholdet møde op med energi og spillelyst, tillagt hurtige omstillinger, som vi har haft held med at praktisere i dette efterår.

Så sent som for en uge siden i Århus mod Fremad blev der vist gode takter, rigtig gode endda, men desværre kun i de første 45 minutter. Kan holdet nærme sig det niveau fra 1. Halvleg i Århus er meget nået, og så gerne i 2 halvlege. Lørdag står vi overfor en bedre modstander end Fremad, derfor skal B1913 også som hold vokse med opgaven, vi har gjort det  så ofte før og vi  kan gøre det igen.

Og hvem har vi så til rådighed på lørdag kl. 13.00 ? Det ser ud til at Victor Vobbe, Oliver  Knudsen og Emil Bech kan spille med et lille forbehold.  Ind på holdet træder også Søren Kreutzmann. I forhold til Fremad kampen forsvinder Jonas Bendtzen og Peter Sico. På den lange bane må vi nok vente til foråret inden vi kan gense Emil Peter Jørgensen og Atli Gunnarson.


Læs også

En gang blå, altid blå