Klassiker med ægte nerve

Udgivet: 9 oktober, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Uanset tilhørsforhold til lørdagens lokalopgør på Campusvej, var det med spænding og tilbageholdt åndedrag man fulgte kampen helt til slut. Sejrsmålet lå og dirrede i efterårsvejret til det sidste og begge mandskaber bød ind på entreprisen med kapable tiltag. Men enten kom et par brave forsvarer i vejen eller også var der en målmand der fik en fod på læderet, så det endte med remis 2-2. Et resultat som omstændighederne taget i betragtning, bagud 0-2, hjemmeholdet kan være bedst tilfredse med.

Det startede som denne signatur allerede havde forudsagt i sit oplæg, de røde mest på bolden og hjemmeholdet lurende på de løse chancer, hvilket også kan noget, et par forsøg på 09 målet og et fornuftigt frisparksforsøg fra Umar.

Ellers lagde Deres udsendte mest mærke til B1909`s nr. 14 Carl Emil Callesen, der med sine finurlige og chance skabende  driblinger skabte store problemer for 13 forsvaret og tilførte kampen salt og farve. At han så også indeholder klare defensive kvaliteter gør ham bare til et endnu støre aktiv for B1909. Nu vi er ved 09 aktiver, står der på blokken nr. 4 og 5 Erik Stedje og Marco Bertelsen, der ligeledes fremstår ganske komplette.

Som halvlegen skrider frem veksler spillet fra side til side, stadig med 09 mest på læderet og med lidt flere muligheder, længe kombinerende, mens B1913 bruger langt færre stationer til at komme frem til 09`s felter, hvilket også afstedkommer flere bold tab.

I det 36 minut vil Umar sparke bolden væk fra 13 defensiven, men bolden stoppes af en B1909 arm, påpeges det i den blå lejr, ingen fløjte lyder, bolden spilles på tværs til topscorer Mass Sise der bringer udeholdet foran med 0-1, ikke ufortjent når vi ser på spil og chancer, men på en lidt ærgerlig baggrund, men uanset hvad, hvis de neutrale ikke har set noget, kan de naturligvis ikke reagere, men ingen grund til at føle sig bortdømt, sådan er gamet.

I sidste halvdel af kampen kommer B1913 ud med mere attitude, vi tjekker oftere og oftere ind på gæsternes banehalvdel, men ligesom man kan lugte en udligning bryder B1909 et 13 angreb ved midten af banen, en hurtig aflevering frem til målscoreren fra 1. Halvleg og så står det 0-2 og de blå supportere kikker ned på skosnuderne, nu bliver det op ad bakke.

Men når nøden er størst er hjælpen nærmest. De blå giver bolden op den kommer op til Stokke, der lidt skråt for mål får lavet en slags afslutning, der går gennem benene på den påpasselige 09 målmand og ind i nettet, 1-2 og vi lever igen.

Det er skrevet af os sports journalister igen og igen, mål ændrer fodboldkampe. Hvis B1913 havde spillet med attitude hidtil i 2. Halvleg, må det tastes at nu er det hjemmeholdet der spiller den rolle som B1909 så udmærket bar frem i 1. Halvleg. Mere og mere lykkes og specielt noterer reporteren at dette efterårs store aktiv Andreas Carlsen lægger på og lægger på for hver kamp, afdribling af røde forsvarer, chance skabende centringer og indspil fra baglinien. Mens hjemmeholdet maser på er B1909 stadig en meget farlig modstander i kapable velkombinerede kontra stød, som 13`s fire bande, Frederik Hummelgaard, Oliver Knudsen, Emil Bech og Troels Skræp får afvist med kvalificeret hjælp af Victor i målet. Med 6 minutter igen af den officielle tid får hjemmeholdet en hjælpende hånd af en 09 forsvarer, der uvist af hvilken årsag har hånd på bolden, Deres udsendte sidder 10 m fra gerningsstedet og har ikke set noget, men det har dommeren og peger på pletten. B1909 protesterne forekommer spage eller slet ikke eksisterende. Stokke scorer på det store tilbud, hvor B1909 målmanden går til den rigtige side men kan ikke nå ud til bolden 2-2.

De sidste minutter bliver der dækket op til indianerbold, Benjamin Lassen står midt for målet og  får ikke fart i sin hensynsfulde afslutning, Stokke får saft og kraft i sin afslutning midt for mål, men 2 B1909 forsvarer smider sig på tapreste  vis ned i skuddet og redder for holdet. Den ene bliver desværre  skadet i situationen og må udgå. Men men lige før der fløjtes af er B1909 alene med Victor, vinklen er lidt spids og heldigvis får han en fod på bolden, ja hvis og hvis, pendulet bliver stående på 2-2 og det kan så diskuteres herfra og til vi skal til Gildestedvej lørdag d. 6. April 2024 kl. 14.00.

På falderebet skal det lige noteres at rygterne om B1913`s bortgang fra top 5 er stærkt overdrevne.


Læs også

En gang blå, altid blå