Hvad vej skal vi ?

Fjordager vs B1913

Udgivet: 21 oktober, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Det er afgjort et positivt træk at få noget med fra en fodboldkamp, point. Ser vi på tabellen over DS kreds 3 og tæller hvem der har fået point ud af det i flest kampe, ligger vi på en flot tredje plads, kun overgået af Marienlyst og Horsens FS.

De to tophold har fået point i 9 kampe, vi i 8 kampe, forskellen er ”bare” at topholdene ekselerer i sejre, mens vi gør i remisser. Og der har været en del kampe, hvor man må tale om en halv sejr, god moral og udholdenhed. Her tænkes på, TPI hvor vi udligner 5 minutter før tid, Århus Fremad udligning i 8. Overtidsminut, B1909 nede 0-2 med 20 minutter igen senest Hedensted, hvor vi kom bagud 5 minutter før tid og udligner i de døende tillægsminutter. Det er 4 ekstra point på kontoen, som jeg ser det, absolut positivt.

Modsat lukker vi et mål ind sent i kampen mod: OKS, så vi samlet har en manco på 2 point her, igen som jeg ser det, men sådan er gamet jo, det går begge veje, sandt nok. Men nu må vi gøre op med os selv hvad vej sæsonen skal bære os, vi står ved en skillevej. Der er en vej der hedder Oprykningsspil, hvor vi kan få lov til at lege med de store top 5 drenge fra kreds 4 med nul risiko for nedrykning og med drømmen om avancement, om end den forekommer en smule fjern. Og så er der et nedrykningsspil, hvor vi dyster mod de knapt så dygtige nederste 5 fra kreds 4 og med fare for nedrykning til Fynsserien.

Matematikken belønner dem der får sejrer, og straffer dem der taber og spiller for mange uafgjort. Vi skal se at komme ind i en lille stime, a la den vi sluttede af på i foråret med 3 sejre og en uafgjort, så rykker vi i tabellen og så får drømmene sund næring. Så det starter mod Fjordager IF idag kl. 14.00 i Seden, ikke at misforstå derhen at fordi de ligger nr. 10, så slår vi dem, nej det er Claus Udengaard  og hans tropper for drevne til, husk 0-0 i foråret, som kunne have gået begge veje.   På den front havde denne signatur hellere mødt B1909 eller Marienlyst away.

Taber vi idag eller spiller uafgjort, går livet i kreds 3 videre, vi vil måske komme i en situation hvor en sejr i næste kamp ikke er nok til at sende os tilbage i top 5 og så befinder vi os i det de indenfor travsporten kalder for dødens spor.

Og hvem har vi så klar til at trække den blå trøje over hovedet og få en sejr hevet i land. I forhold til Hedensted kampen: Hummelgaard, Troels og Bendtzen er ferierende, desuden er der spørgsmålstegn i varierende størrelse hos: Bech, Oliver K og Benjamin, på selve kampdagen er man nok klogere med hensyn til at spille eller ej.


Læs også

En gang blå, altid blå