Forløsende sejr i den røde hule

Udgivet: 7 april, 2024

Med efterårets lokalopgør i frisk erindring på Campusvej (2-2), er det ikke uden en vis nervøsitet at Deres udsendte træder ind i B1909`s imponerende klubhus, der næppe ses flottere i Kongeriget. I efteråret var vi nede med 0-2, via et meget velspillende B1909 hold, der ”blot” glemte at snøre sækken til med 0-2 i ryggen. Et spil dominerende 09 hold lå lige for på hjemmebane, også i hukommelse af bulletinerne fra forårets 3 første kampe, der blev tabt, men med et boldbesiddende B1909 hold, der har marginalerne imod sig. Sikret deltagelse i oprykningsspillet, via skrivebordet ,kunne man godt forvente at de røde føl var i hopla.

Her i livet kan man ofte spare sig mange bekymringer, også ovenstående linier, rollerne var til dels byttet om, gæsteholdet viste fra første fløjt vilje og spillelyst, læg hertil at kombinationerne flød som ikke tidligere set i dette forår, og så kom spillets salt chancer og mål.

På blokken er noteret afvekslende 1. Halvleg med chancer i begge ender, B1909 får annuleret et mål for offside, som for journalisten lignede et selvmål af Easter , men kampens dommer pegede på offside, godt set eller fejlkendelse, alt efter blodtype. B1913 rammer overliggeren og Stokke kommer på tværs af et udspark, der er tæt på at kravle ind i det røde mål. I de sidste 15-20 minutter af halvlegen er det mere og mere på B1909`s banehalvdel at læderbolden bliver spillet rundt af spillelystne gæster, der tilsyneladende bliver bedre og bedre kamp efter kamp.

I øjene falder Alexander Mygind og Frederik Hummelgaard, der styrede midterforsvaret i anfører Bechs fravær, de stoppede de rød blusede og byggede straks op via kolde kombinationer og driblinger fremad banen. Christoffer Stryhn Nielsen stod også meget stærkt i erindringen, evigt angribende værterne når de vovede sig frem og igen og igen strøg han frem mod 09`s baglinie, som en angrebs back. Igen gode indsatser af Lassen og Stokke, der klæder hinanden, Umar løb på fløjen og deltog også kreativt i det opbyggende såvel som i defensiven. Sportsjournalister har det med at bruge ordet, holdindsats, men det var det det var, det blå hold dirrede af spille og virkelyst.

Med 5 minutter til pause kom belønningen, Frederik Hummelgaard er gået med frem og header i et tom B1909 mål, hvor målmanden har sat sig ned, 0-1 og det giver selvfølgelig lyst til mere, hvilket ikke skete men 0-1 føring er ikke så ringe.

I 2. Halvleg noteres på blokken at hjemmeholdet er kommet bedre ud til kampen, med B1913 i en lidt mere afventende rolle, der er tilløb i begge ender, men ikke store chancer, og jo B1909 har et fornuftigt forsøg der går lige forbi den blå stolpe. Kampen bliver reelt afgjort i det 66. Minut, vi befinder os i og omkring B1909`s straffesparksfelt, begge mandskaber stopper lidt op for det ”ligger i luften” at dommeren skal fløjte for et eller andet, man stopper lidt op og en B1909 spiller henter bolden der ligger tæt på baglinjen, og bærer den hen til dommeren, der ikke har fløjtet for noget som helst, men det gør han nu, straffespark til B1913, man må ikke tage med hænder, indrømmet et straffespark af de mere kuriøse, Stokke scorer med en bred inderside 0-2, en farlig føring, men ikke i dag hvor indstillingen er så meget på plads.

Med 25 minutter igen kan B1909 stadig nå at tippe kampen, men ud over tilløb og indlæg fra fløjene er det småt med faremomenter og selvfølgelig kan mål opstå ud af ingen ting og tilfældigheder, det skulle bare ikke være i dag for B1909, hertil var gæsterne for meget på og fik også sat modangreb i scene, der gjorde at jeg ikke fornærmer vores røde venner ved at skrive at B1913 var tættere på 0-3 ( Peter Redsted), end hjemmeholdet var på en reducering.

For B1909 hedder det nu oprykningsspil, som måske kan hente noget af det gode spil frem som denne signatur har set holdet besidder, vi skal i nedrykningsspil, som først finder sin afgørelse når 3. Division er færdigspillet og man kender antallet af øst og vest nedrykkere, ligesom playoff kampen mellem toerne i de to oprykningskredse har betydning, som det ser ud nu skal der regnes med 4-5 nedrykkere ud af 10 hold. Vi starter på lørdag hjemme kl. 13.00 på Campus, hvor Ringkøbing kommer på besøg. Lige nu er TPI nr 1 med 23, Ringkøbing nr. 2 m 22, B1913 nr. 3 m 22 og Hedensted nr. 4 ligeledes med 22 point. Resten af feltet følger tæt efter, hvor en enkelt sejr kan betyde top eller bund.

Søren Tolberg


Læs også

En gang blå, altid blå