Sådan kan fodbold også være

Udgivet: 18 august, 2024

Endnu et lokalopgør, endnu et drama, der utvivlsom vil blive ”indlæst” alt efter tilhørsforhold og sympatier rød eller blå. Og hvis vi lige stopper op et øjeblik er begge klubber ganske privilegerede over at have en sådan historik og at dramaet bare fortsætter og tak for det.

Lad det være tastet med det samme, B1909 var det bedste fodbold spillende hold i det meste af kampen. Og pressede B1913 tilbage på egen banehalvdel, hvorfra man havde problemer med at komme frem ad banen. På Deres udsendtes blok står noteret flere gange: B1909 virker hurtigere i tanke og handling og kommer gang på gang først på læderet.

Når hjemmeholdet så får fat på bolden sløser de den væk, med dårlige afleveringer eller mindre gode første berøringer. Alligevel er det B1913 der kommer i front, 22 minutter er spillet da Stockholm spæner op ad højre fløj og lægger en præcis aflevering ind til Benjamin Yldirim Aarestrup, der får placeret bold helt ude ved den ene stolpe, så B1909 målmanden må kapitulere. Resten af halvlegen er det igen gæsterne der viser pæne mønstre på den lækre grønsvær, men de får aldrig sat Kristoffer Madsens evner i målet på alvorlige prøver. Reporteren tænker at i 2. Halvleg skal der andre boller på den blå suppe hvis ikke det her skal gå galt.

B1913 sætter debutanten Oliver Baltzer ind fra starten af 2. Halvleg, og det skal vise sig både på den korte og lange bane at være et klogt træk. Hjemmeholdet lægger ud med et raid op af banen, igen er det Nicklas Stokholm Jensen, der løber med bolden, der er ved at glide ham af fødderne, men han får bolden spillet på tværs til en fuldstændig fri Mads-Peter Sørensen, der har ganske let ved at trille bolden ind i nettet 2-0.

Hjemmeholdet får ilt til hjernen og syren i benene er ikke så markant længere, men det er stadig i B1913`s ende af banen at hovedparten af spillet afvikles, men med stadig farligere og oftere sete contra stød. B1909 er tæt på at få reduceret i det 54. Minut hvor en af deres dygtige spillere, Karl Emil Callesen, er ved at sætte 3-4 blå forsvarere, men vinklen bliver for spids og skuddet går lige forbi, en scoring her kunne have vendt kampen på hovedet.

I stedet er det hjemmeholdet der kikker i game planen, bolden ud i højre side, igen igen er det lune Stokholm, der spiller bolden på tværs, til en helt fri Oliver Baltzer, der er cool nok til at snyde målmanden og have et helt tomt mål foran sig 3-0, jubel hos hjemmeholdet, forståelig frustration hos gæsterne.

De sidste 20 minutter udmærker sig ved at være de mest afvekslendene i kampen, begge mandskaber prøver til, B1913 er tættest på ved Victor Larsen, der forsøger et lop, men er kikket ud af 09 målmanden, i de døende minutter rammer B1909 overliggeren, som det tætteste og må lide den tort at få Hussein Rabiey vist ud. I 2. Halvleg er B1913 holdet lidt mere stabilt spillende takket være de to debutanter, Oliver er nævnt, og i det 68 minut kommer Mohamed Iddriss til som den 10. Turnerings debutant i dette efterår, heri skal nok også

læses den til tider svingende B1913 præstation som afgjort bliver endnu bedre i den kommende tid, i takt med at de skadede bliver klar og viceanfører Easter kommer fra ferie. Og mon ikke at dagens 9. Og 10 debutanter er i startopstillingen mod Marienlyst om en uge.

Vi vinder over et komplet og dygtigt B1909 hold, der over hele banen råder over mange dygtige spillere, et hold der har noget at have sine ambitioner i. Efter kampen spørger reporteren B1913`s træner Frank Rust om det var planen at stå så dybt: På ingen måde, det er B1909`s fortjeneste at vi bliver presset så langt ned , de var bare gode.

B1913`s cheftræner Frank Rust i omklædningsrummet:

Fantastisk indsats med så mange ny på holdkortet, gode præstationer over hele linien, vi rammer ikke lige det flotte fodboldspil i dag, men der arbejdes for tingene og hjertet er med i de ting vi laver, gode mål lige efter planen. Og så var der noget med en sang punktum