Flot sejr over Dalum IF.

Dalum vs B1913 - 0-2

Udgivet: 26 august, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Overordnet var gæsterne fra B1913  bedre på nogle vigtige parametre: fysik, tanke, erfaring og måske havde udeholdet også set rigtigt taktisk. Efter trettens hurtige føring blev kampen aldrig spændende, og vi skulle helt frem til fem minutter før tid før værterne fik deres første rigtigt store chance og så var det bal forbi.

Straks fra starten så det, atter rekonstruerede 13 hold, ud til at befinde sig godt på Dalum Stadion, ligesom de 288 andre sjæle der nød en stille sommeraften. Til nogen overraskelse kunne Deres udsendte notere sig at Andreas Carlsen startede inde og Benjamin Lassen var på bænken, ikke lige det telegrambureauerne havde meddelt, men dejligt at de er klar til at tage en tørn, på nedsat tid forstås. Begge havde i kampen muligheder for at øge mål scoringen, men der sider nok lidt ferierust og generer.

Dalum er gode til at spille rundt med bolden, rigtig gode, men det er ligesom om at man ikke rigtigt ved hvad det er man vil med læderet, modsat de hvide fra Campusvej, når bolden var erobret så var der 2-3 hurtige førstegangsafleveringer og så måtte publikum vende hovederne i modsat retning.

Der er gået 7 minutter da Umar Beriev styrter op ad venstre fløj, kikker op og ser Stokholm fri inde foran Dalum målet, en udad skruende aflevering lander for støvlesnuderne af den gamle mål tyv og så fører udeholdet 0-1.

Mønsteret fra starten af kampen fortsætter, Dalum spiller pænt rundt, 13 stjæler bolden og slår hurtigt contra, som feks. midt i halvlegen, hvor Dalum har haft hjørne, bolden bliver spillet ud på fløjen til Umar der straks finder Andreas Carlsen ved midterlinien og så går det ellers i retning af Rasmus Schwartz i Dalum målet, ikke at forveksle med Lukas Schwarts, men Carlsen bliver hevet i trøjen og får naturligvis frispark, men Dalum forsvareren burde også have haft et rødt kort som den bagerste mand, det skete ikke og frisparket kom der ikke noget ud af.

Det gjorde der ved et frispark i det 29. Minut, hvor Umar sparker udenom Dalum muren og ind i nettet, en flot detalje og så siger måltavlen 0-2, som også var stillingen ved pauseteen. En farlig føring er der en mand fra Ubberud der engang har sagt, og mens de unge mennesker drikker te kan jeg benytte lejligheden til at fortælle en af hans mange anekdoter. Hans bedstemor gik altid med korset og det blev holdt sammen af nogle stivere, der forhindrede korsettet i at falde sammen. På samme vis er det med fodboldhold sagde han, Richard Møller uden stivere intet fodboldhold. På B1913`s hold har vi også nogle stivere eller skulle vi måske kalde dem fyrbødere, Mads Østergaard og David Easter, sørger for at holdet holdes sammen, ikke bare i Dalum men også i de to andre kampe i sæsonen, som i sidste sæson, de fik hjælp af Andreas Carlsen og senere kom Christoffer Stryhn ind og afløste.

2. halvleg bliver endnu mere på B1913 præmisser, nu bliver Dalum presset helt oppe ved eget felt uden at det går ud over sikkerheden bagude, hvor anfører Emil Bech spillede en af sine bedste kampe, og det siger ikke så lidt skal jeg lige hilse og sige, Troels tager sig af det meste i luftrummet og de herrer Hummelgaard og Knudsen lukker af på fløjene i det defensive og har overskud til at støtte i offensiven.

Der blev spillet flot fodbold af B1913 på Dalum Stadion fredag aften, ofte gik det ping pong som i en flippermaskine, og alligevel tittede frygten frem af og til, hvad nu hvis Dalum reducerer, får de så vinger og gør det onde ved os?. Lad os nu få det 3. mål, Emil Peter, Benjamin Lassen og Stokholm, det kom aldrig og må vente en lille uge til vi møder OKS hjemme.