Endnu en sæson i Danmarksserien reddet via stærk disciplin og organisation i Hobro

Udgivet: 16 juni, 2024

Der er nogen gange hvor fodbold livet spidser til i top eller bund hvor man kunne overveje om det nu er værd at få så mange grå hår af sin hobby, om ikke det var på tide at skifte interesse felt, bridge, cricket, dressurridning eller kapgang kan bestemt også have sine øjeblikke. Men når man så redder sig i sidste spillerunde på en indsats af den kaliber der blev lagt for det våde kunstgræs i Hobro lørdag eftermiddag, ja så tager man en sæson mere, et sjældent set engagement der kalder på ord som, fokus, holdindsats, kammeratskab, offervilje, løbevillighed, aggressivitet og attitude.

Kampen starter lidt som forventet, det er hjemmeholdet Hobro IK, der lægger stærkt ud, denne gang uden kontrakt spillere, men med et udtryk og et spillemæssigt niveau, der giver gæsterne rigeligt op at gøre. Det skal lige med at de gule aldrig kom helt igennem, dertil var 13 forsvaret for godt organiseret, og tændingsmæssigt hvor de skulle være. Det regner under hele kampen i Hobro og som 1. Halvleg skrider frem kommer de blå klædte også frem til deres spil og muligheder, Stokke har et fornuftigt hovedstød og på et tidspunkt er Hobro tæt på at lave selvmål. Spilfordelingen er set over hele halvlegen 60-40 i hjemmefavør, men Deres udsendte har en rolig puls, der bliver taget fod, hoved og hånd om tingene inde på plastik belægningen, kan vi holde dette niveau hele kampen kan det være at solen i det mindste kommer til at skinne hos de blå sjæle.

Den sidste halvleg er fløjtet i gang, dommertrioen har benyttet pausen til at skifte de lyserøde trøjer ud med grønne, det holder dog kun kort så er de også gennemblødte. Til orientering spiller hjemmeholdet stadig i gult og gæsterne i blåt, nu angribende ned mod skoven. Omkvædet er uændret fra 1. Halvleg om end gæsterne i perioder er oppe og matche spilandel og Deres hårdt prøvede udsendte synes at spotte lidt opgivenhed og frustration hos hjemmeholdet. Den slags ord findes ikke i gæsterne vokabular, der arbejdes vedholdende og energisk og tackles, heades, løbes og spilles det bedste holdet har lært.

I front skaber Victor Vobbe, kampens største chance ved at pille bolden fra Hobros bagerste mand og storme de 20-25 meter mod værternes mål, men desværre Victor når at tænke for mange tanker og skyder lige på målmanden, det kunne om ikke få det til at stoppe med at regne, så få varmen frem hos de frysendene blå tifosis.

I det sidste kvarter er vi flere udenfor holdet der ved at Dalum IF har vundet 0-1 i Aalborg og at B1913 derved er reddet uanset resultatet her i Hobro, men man vil jo gerne følge opgaven til dørs, hvilket sker i fin stil, der er i den grad styr på de svenske farver, så vi skal ud i sort uheld for at se en scoring fra hjemmeholdet er ræsonnementet , faktisk er gæsterne tættere på i kampen sidste kvarter, hvor Andreas Carlsen har stemplet ind på højre fløj, og minder reporteren om hvad hans fravær har betydet.

Kampen bliver fløjtet af og det stopper med at regne i en kamp med mange nærkampe og dueller, men uden gule kort til nogen af holdene. En kamp hvor dommer Anders Rimmen var ”usynlig”, forstået derhen at han fløjtede til begge holds tilfredshed og uden de der uklædelige udbrud fra bænkene.

Danmarksseriens Kreds 3 bliver også i 2024/25 med deltagelse af Boldklubben 1913, der skal have ny træner, Frank Rust Nielsen vender tilbage og Daniel Piwodda overtager jobbet som sportschef, fortsættelse følger til august.