Vi er tilbage på sporet

Udgivet: 22 september, 2024

Efter at have oplevet en del modgang i fodbold livet på det sidste, pokalkamp og to turneringskampe, kan man ikke fortænke de blå fans i at have nogle nervøse trækninger nu hvor det gjaldt det suveræne tophold fra Esbjerg fB.

Og efter et lille kvarters spil er sveden måske også ved at komme frem forskellige steder, for på det tidspunkt har Esbjerg lige scoret til 0-1 på straffespark, et pudsigt et af slagsen for øvrigt, Mygind er i færd med at sparke bolden væk da en Vestjyde sætter sit ben ind foran ham, med det resultat at Mygind sparker Esbjerg manden over benet, de falder begge om i græsset og dommeren peger på pletten, fra hans position kan det selvfølgelig have set strafbart ud, og så skal han selvfølgelig dømme det han tror han ser. Ellers en ganske udmærket præstation af  dommer Ali Sadi Govari, der dømte det han skulle og ikke blandede sig mere end han skulle, der var styr på kampen.

Indtil nu må man nok sige at gæsterne har domineret, hjemmeholdet virker lidt kyst eller forsigtige, men det er slut nu, fem minutter efter er Stokke tæt på og i det hele taget er det dem i blå bluser der kører pænt rundt med bold og modstander.  I det 22. Minut udligner Easter , det er Søby der glider igennem og spiller bolden bagud til David, der fra kanten af feltet skyder bolden i mål 1-1, hvilket også var stillingen ved pause teen. På blokken er noteret sammenfattendene: Efter udligningen er det 13 der fører sig frem i 60/40 favør, god halvleg af hjemmeholdet mod etteren i rækken, der måske har undervurderet os en kende.

Det første kvarter af anden halvleg er som første sluttede, men hen efter der er spillet en time glider initiativet lidt over på Vestjyske støvlesnuder, dog uden at få noteret store chancer på blokken. Begge mandskaber viser pæne opspil, men uden at komme helt igennem, mest lige ved og næsten og godt målmamnds håndværk i begge ender. Med 3 minutter igen af den ordinære spilletid, kravler de blå op i baronens seng, efter et par hjørnesparkssituationer havner bolden ved Stokke, der kvitterer på fragtbrevet, ufranko modtager betaler fragten 2-1 og få minutter igen. Men 2 minutter senere er det Esbjerg der får udlignet ved bortrejste Frederik Hummelgaard, der egentlig var optaget på uddannelse i Århus, men det blev ændret til Vestjylland. Efter et hjørnespark får han scoret til 2-2, der også bliver det holdene går fra banen med.

Før kampen havde vi nok været glade for 2-2, men i løbet af kampen blev der vist så mange gode momenter, opspil, forsvarsaktioner, afslutninger med mere at man følte at have mistet 2 point og ikke vundet 1, men det peger alt sammen i samme retning, ud i fremtiden, for de blå drenge har rejst sig efter en periode med susen for ørerne punktum

Frank Rust Nielsen:

”På papiret et flot resultat, men efter kampen er jeg faktisk skuffet over at vi ikke vinder. Særligt når vi bringer os foran så tæt på slutfløjt.. Det ærgrer mig at vi igen sætter vor modstander i gang med et straffespark, men jeg må så også sige at vi derfra spiller en virkelig fin gang fodbold. Vi møder rækkens ubesejrede tophold og selv med et uafgjort resultat i hånden er det os som gennem hele anden halvleg lægger pres på og jagter sejren. Jeg synes vi har vist at vi har et rigtigt højt topniveau i spillet med bolden. Nu skal vi have fundet noget stabilitet, så kan det blive rigtigt spændende med den her gruppe af drenge”.