Europa må vente – Pokalnederlag til B1909

Pokalnederlag til B1909

Udgivet: 25 maj, 2023 Forfatter: Søren Tolberg

Den stigende formkurve fra OKS kampen i lørdags blev til dels fulgt til dørs i tirsdagens pokalkamp mod B1909. Værterne havde bolden lidt mere end vi, men på listen over store chancer var gæsterne foran.

På blokken står de Herrer Jonas Bendtzen og Emil Peter Jørgensen noteret for hver sin store mulighed i første halvleg, en mere sikker fod i de afgørende øjeblikke kunne have fået kampen til at tippe anderledes, måske. B1909 havde bolden mest, dog ikke i så udtalt grad som tidligere set i sæsonen, og værterne kom da også til muligheder, som enten strøg forbi aluminiummet, eller endte i handskerne på Marius Göggerle, der igen efterlod et godt indtryk, og hvis det kiksede, var der i en enkelt situation en forsvarer der redede på stregen.

Kampens eneste og afgørende mål bliver scoret af hjemmeholdet efter 35 minutters spil, de røde angribere ping pongede sig igennem det blå forsvar, med det resultat at anfører Jonas Lund pludseligt befinder sig midt for mål med bolden for fødderne og kan udvælge sig hvor bolden skal placeres, 1-0, et meget seværdigt mål, hvis man har sans for den slags.

I starten af anden halvleg, er Marius i fokus i et par situationer, men ellers ser det mere og mere ud til at de blå befinder sig godt på de græstørv, som de røde er sat til at have som banehalvdel. Angrebene kommer i en pæn, strøm mestendels fra højre side hvor Bendtzen og Oliver Knudsen er arkitekterne bag flere giftige indlæg, men symptomatisk for dette forår, bliver chancerne ikke fuldbyrdet.

Det skal med i det samlede billede at B1909, bliver ramt af 2×10 minutters udvisninger, som der spilles med i FBU regi, ligesom der kan skiftes ud flyvende. Den sidste udvisning falder dog så sent at den ingen praktisk betydning får.

Lejlighedsvis opstår der indianerfodbold i de sidste minutter hvor værterne satser butikken og hvor B1909 i næste sekvens er tæt på at afgøre kampen endeligt til 2-0, men det bliver ved den ene scoring og B1909 har stadig muligheden for at vinde turneringen for 3. gang.

Atter en gang stod Oliver Knudsen meget stærkt i billedet, mange bolderobringer i defensiven og driblinger med efterfølgende indlæg i offensiven, der manglede så lidt for at ændre kampens gang. Ligeledes skal Atli Gunnarsson roses for ofte at standse de rødblusede i fremdrift, for efterfølgende at sætte disse og spille en medspiller i dybden.

Næste turneringskamp er på fredag aften 26/5 kl. 18.30 hjemme mod Otterup.

Vi må godt hænge med hoveder her efter kampen. Vi gør det rigtige, spiller som vi aftalte i pausen og sidder til dels på spillet, vi skal bare score. Ros for 2. Halvleg, vi spiller godt og kommer med god energi, næste kamp er Otterup hjemme på fredag, en vind eller forsvind kamp.